Facebook

Στο πρόσφατο συνέδριο f8 του Facebook για τους Developers μάθαμε και επίσημα ότι ο αριθμός των χρηστών του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου του πλανήτη έχει ξεπεράσει τα 800 εκατομμύρια. Η δαιμόνια ομάδα του Pingdom το έψαξε λίγο παραπάνω και διαπίστωσε πως το νούμερο αυτό ισοδυναμεί με τον αντίστοιχο αριθμό χρηστών που είχε ολόκληρο το παγκόσμιο διαδίκτυο το 2004 – τη χρονιά, δηλαδή, που ιδρύθηκε το Facebook.

Επίσης, η ίδια πηγή παραθέτει έτσι για τον χαβαλέ και μερικά ακόμη εντυπωσιακά στοιχεία, όπως ότι ο αριθμός των χρηστών του Facebook είναι:

  • Ίσος με το 38% του συνόλου των χρηστών του internet σήμερα παγκοσμίως.
  • Ίσος με το 87% του συνόλου των χρηστών της Ασίας.
  • Ίσος με το 168% του συνόλου των χρηστών της Ευρώπης.

image

Επίσης, συγκρίνοντάς το με τον πληθυσμό συγκεκριμένων χωρών, ο αριθμός των ενεργών χρηστών του είναι:

  • 2,5 φορές μεγαλύτερος από τις ΗΠΑ,
  • 3,9 φορές μεγαλύτερος από τη Βραζιλία,
  • 9,7 φορές μεγαλύτερος από τη Γερμανία,
  • 185,7 φορές μεγαλύτερος από την Ιρλανδία.

image

Για την Ελλάδα, φυσικά, ούτε λόγος, ενώ μόνο η Ινδία και η Κίνα έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από το Facebook.

Κι αν οι παραπάνω αριθμοί σας φαίνονται τεράστιοι, δείτε και το παρακάτω γράφημα που απεικονίζει την αύξηση των χρηστών της υπηρεσίας από το 2007 έως σήμερα και τον δείχνει να γίνεται σταδιακά συγκρίσιμος με μεγέθη όπως πληθυσμοί χωρών, αριθμός ιστοχώρων παγκοσμίως, αριθμός αγγλόφωνων χρηστών ανά τον κόσμο κ.α. Ξεκινά με κάτι λιγότερο από τον συνολικό πληθυσμό του Καναδά και καταλήγει μεγαλύτερος από τον συνολικό πληθυσμό του πλανήτη κατά το 1600 μ.Χ. image

    Πηγή: Pingdom

    Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
    Γιώργος Σαρηγιαννίδης

    Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

    Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
    Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
    ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ