Οι χρήστες του Klout μπορούσαν εδώ και καιρό να συνδέσουν τον λογαριασμό τους με την σελίδα που διατηρούν στο Facebook. Η σύνδεση αυτή, όμως, δεν επηρέαζε το σκορ το σκορ τους και, συνεπώς, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πρακτική χρησιμότητα. Πλέον όμως αυτό αλλάζει και ο αλγόριθμος του Klout που υπολογίζει την κοινωνική σας επιρροή πλέον ξεκινά να λαμβάνει υπόψη του και τη σελίδα σας στο Facebook.

Πρόκειται για αλλαγή που αναμένεται να ευνοήσει αρκετά τις εταιρείες και τους φορείς που δεν δραστηριοποιούνται στο Facebook μέσω προσωπικού προφίλ και να δημιουργήσει ένα πιο αντικειμενικό σκορ. Αν το περιεχόμενο από τη σελίδα σας δεν έχει αρχίσει να κάνει ακόμη την εμφάνισή του στο προφίλ σας στο Klout, θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή, αφού αναμένεται να ενεργοποιηθεί σταδιακά.

Φυσικά, το Klout έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει ώστε να μπορούμε να το θεωρήσουμε αξιόπιστο μέτρο της επιρροής ενός ανθρώπου ή μιας εταιρείας στο διαδίκτυο. Μετά τον τελευταίο επανασχεδιασμό του, πάντως, δείχνει να κάνει φιλότιμες προσπάθειες προσθέτοντας κριτήρια που δεν είναι απαραιτήτως συνδεδεμένα με τα κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα, πολλούς πόντους μπορεί να προσθέσει σε κάποιον η ύπαρξη σελίδας στη Wikipedia για το πρόσωπό του ή ακόμη και ο τίτλος που δηλώνει στη δουλειά του (π.χ. ο CEO θα πάρει περισσότερους πόντους από τον γραμματέα).

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ