Από τον Ιππότη της Ασφάλτου και τον Αστυνόμο Σαΐνη έως τον Τζέιμς Μποντ, το ρολόι χειρός-πολυεργαλείο υπήρξε αγαπημένο (φανταστικό) gadget περασμένων δεκαετιών. Η Google, από την άλλη, έχει δείξει ότι «ψάχνεται» συνεχώς με συσκευές που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του υπολογιστή ή των συσκευών αφής όπως τα ξέρουμε σήμερα και προσπαθεί να φέρει την τεχνολογία σε αντικείμενα που μέχρι σήμερα είχαμε μάθει να τα χρησιμοποιούμε με διαφορετικό τρόπο.

Έτσι, μετά τα αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό και τα γυαλιά του Project Glass, η νέα πατέντα που κατοχυρώνει θέλει να μετατρέψει τα ρολόγια χειρός μας σε μικρούς υπολογιστές με οθόνη αφής. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας, το ρολόι θα μπορούσε να εμφανίζει στην οθόνη του πληροφορίες που προέρχονται από το κινητό τηλέφωνο του χρήστη.

Κι αν αυτό δεν είναι και τόσο πρωτότυπο, αφού έχει ήδη έχει υλοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο από διάφορους κατασκευαστές, η λύση της Google θα μπορούσε να συνδέεται με εφαρμογές της εταιρείας όπως το Gmail, το Google Maps και – ίσως το πιο ενδιαφέρον – το Google Goggles. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης θα μπορούσε να στοχεύει τα αντικείμενα και τα αξιοθέατα που βρίσκει μπροστά του και να αντλεί αμέσως πληροφορίες για αυτά στην οθόνη του ρολογιού του.

Φυσικά, το Engadget επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο η Google θα έβρισκε ακόμη μία επιφάνεια για να προβάλλει τις διαφημίσεις της, αλλά αν αυτό γίνει έξυπνα (π.χ. με εμφάνιση τοπικών προσφορών) θα μπορούσε να αποδειχτεί χρήσιμο ακόμη και για τον ίδιο τον χρήστη.

Όπως και να έχει, τα έξυπνα ρολόγια χειρός μοιάζουν λογική εξέλιξη, αφού όπως υπάρχουν είδη πληροφορίας που «καταναλώνονται» καλύτερα σε ένα κινητό τηλέφωνο σε σχέση με τον υπολογιστή, έτσι υπάρχουν κι άλλα για τα οποία το ιδανικό μέσο προσπέλασης θα ήταν κάτι που μπορείς να φέρεις άμεσα στο οπτικό σου πεδίο χωρίς να χρειαστεί καν να το ψάξεις στην τσέπη σου.

Πηγή: Engadget

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ