Αν και συχνά οι αναβαθμίσεις του Chrome περνούν απαρατήρητες ως προς το θέμα της προσθήκης σημαντικών νέων χαρακτηριστικών, αυτή τη φορά ο browser της Google έχει 3 νέες λειτουργίες που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η πρώτη αφορά την αναμενόμενη αλλά σημαντική προσθήκη της υποστήριξης του Do Not Track, του πρωτοκόλλου που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν το αν θέλουν να παρακολουθείται η online συμπεριφορά τους από τους διαφημιστές.

Σε αντίθεση με την Microsoft, πάντως, που φέρνει το Do Not Track προενεργοποιημένο στον Internet Explorer 10, στον Chrome 23 η ρύθμιση βρίσκεται σχετικά «κρυμμένη» στις ρυθμίσεις για προχωρημένους και έρχεται απενεργοποιημένη.

Chrome 23

H Google πάντως αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η αποτελεσματικότητα του Do Not Track εξαρτάται από το πώς θα ανταποκρίνονται σε αυτό οι ιστοχώροι και οι υπηρεσίες και εξηγεί ότι δουλεύει από κοινού με άλλους φορείς ώστε να συνδιαμορφωθεί στο μέλλον ένας κοινός τρόπος απάντησης σε τέτοια αιτήματα.

Η άλλη σημαντική αλλαγή που φέρνει ο Chrome 23 αφορά την ενεργοποίηση της αποκωδικοποίησης βίντεο με επιτάχυνση της κάρτας γραφικών στα Windows, κάτι που, σύμφωνα με τις δοκιμές της Google, μπορεί να κάνει την μπαταρία του laptop να διαρκέσει έως και 25% περισσότερο.

Τέλος, η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser πραγματοποιεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα βελτίωση που αφορά την ιδιωτικότητά μας, καθώς μας επιτρέπει να δούμε απευθείας από την μπάρα διευθύνσεων τις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης σελίδας στην οποία βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή.

Chrome 23

Πηγή: Google Chrome Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ