Η Google θέλει να δημιουργήσει μια ενιαία εμπειρία χρήσης στη μηχανή αναζήτησης ανεξάρτητα από την συσκευή στην οποία την χρησιμοποιούμε. Για τον λόγο αυτό φέρνει και στο desktop τις αλλαγές που παρουσίασε για πρώτη φορά στην έκδοση για tablet και στη συνέχεια για κινητά τηλέφωνα και εισάγει ένα πιο καθαρό σχεδιασμό που κάνει τη σελίδα να «αναπνέει» περισσότερο.

Με αυτή τη λογική, τα εργαλεία για προχωρημένους που πριν βρισκόταν στην αριστερή στήλη πλέον εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας, ακριβώς πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

TopNav2[1]

Επίσης, στον νέο σχεδιασμό τονίζεται ακόμη περισσότερο η περιοχή του Knowledge Graph, που βρίσκεται στην δεξιά στήλη και εμφανίζει «έξυπνα» αποτελέσματα σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που έχει δώσει ο χρήστης. Το γεγονός, μάλιστα, πως η Google στην ανακοίνωσή της αναφέρει τον όρο «απαντήσεις» αντί για αποτελέσματα αναζήτησης, ίσως και να είναι ενδεικτικό της νέας φιλοσοφίας που θέλει σιγά-σιγά να περάσει.

george washington[1]

Προς το παρόν το νέο περιβάλλον χρήσης είναι διαθέσιμο μόνο στην αγγλική έκδοση της Google, αλλά αναμένεται σταδιακά να κάνει την εμφάνισή του και σε άλλες γλώσσες.

Πηγή: Google Inside Search

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ