Ενώ όλοι οι μεγάλοι browser είχαν ήδη προχωρήσει στην υιοθέτηση του Do Not Track, η Google είχε καθυστερήσει αρκετά την ενσωμάτωση του προτύπου στον Chrome. Παρόλα αυτά, μένοντας πιστή στην δέσμευσή της να προσθέσει υποστήριξη για το Do Not Track μέσα στο 2012, έχει πλέον ενσωματώσει την σχετική επιλογή σε μια πειραματική έκδοση του Chrome, με την προοπτική να φτάσει στο άμεσο μέλλον και στο κανάλι των σταθερών εκδόσεων.

Προς το παρόν, η έκδοση του Chrome που διαθέτει υποστήριξη για το Do Not Track απευθύνεται αποκλειστικά σε προγραμματιστές και δεν ενδείκνυται ούτε καν για δοκιμές στους απλούς χρήστες. Παρόλα αυτά, με τους ρυθμούς που ακολουθούν οι κύκλοι αναβαθμίσεων του δημοφιλούς browser, η έλευσή του στην σταθερή έκδοση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το Do Not Track είναι μια λειτουργία που έχει προταθεί από την Mozilla και να επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν την online δραστηριότητά τους από τους διαφημιστές. Έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του ως επιλογή σε όλους τους δημοφιλείς browser (εκτός από τον Chrome), με την Microsoft, μάλιστα, να τον έχει ορίσει ως προεπιλεγμένη ρύθμιση στον επερχόμενο Internet Explorer 10, σε μια κίνηση που αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προκάλεσε αντιδράσεις.

Πηγή: Neowin

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ