Από το καλοκαίρι του 2011 η Google είχε αποφασίσει να διακόπτει αυτόματα την υποστήριξη του Google Apps για παλαιότερους browser, και συγκεκριμένα για τις εκδόσεις που βρίσκονται τρεις γενιές πίσω σε σχέση με την τρέχουσα. Έτσι, καθώς η έκδοση 10 του Internet Explorer είναι πλέον προ των πυλών (κυκλοφορεί στις 26 Οκτωβρίου 2012), η κυκλοφορία του θα σηματοδοτήσει την λήξη της υποστήριξης του Internet Explorer 8.

Λίγο μετά τις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή, και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου 2012, οι χρήστες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Google Apps μέσω Internet Explorer 8 (που είναι ακόμη αρκετά διαδεδομένος, αφού χρησιμοποιείται σε πολλές εγκαταστάσεις με Windows XP), θα βλέπουν ειδικό μήνυμα που θα τους συστήνει να αναβαθμίσουν τον browser τους.

Ας διευκρινιστεί εδώ πως η παύση της υποστήριξης δεν σημαίνει αποκλεισμό της πρόσβασης, αφού οι χρήστες του IE8 θα μπορούν να συνδεθούν κανονικά στο Google Apps. Ωστόσο, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις καινούριες λειτουργίες που θα προστίθενται, όταν αυτές θα βασίζονται σε νέες τεχνολογίες όπως η HTML5, που δεν υποστηρίζονται από την συγκεκριμένη έκδοση του browser της Microsoft.

Πηγή: Google Apps Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Τέλος η υποστήριξη του Internet Explorer 8 από το Google Apps

  1. @Freeweird Έχω την εντύπωση ότι όσοι έχουν μείνει στα XP μπορούν να βάλουν chrome ή ff για τα google apps…

    • @sarmis Ναι, είναι σωστό αυτό – απλά οι συστηματικοί χρήστες του ΙΕ θα χρειαστεί αναγκαστικά να αλλάξουν browser

Comments are closed.