Μπορεί το Instagram να είναι υπηρεσία που έφτιαξε όνομα μέσω της iPhone εφαρμογής του, η ραγδαία ανάπτυξή του, όμως, κατέστησε την επέκτασή του μάλλον αναπόφευκτη. Έτσι, αφού πρώτα ήρθε η αντίστοιχη εφαρμογή για Android, σειρά έχει τώρα το επόμενο μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από την πλήρη «απόβαση» στο web, με την δημιουργία online προφίλ χρηστών προσβάσιμων μέσω ενός οποιουδήποτε browser.

instagram-web-profile-2

Πιο συγκεκριμένα, το προφίλ σας στο Instagram εμφανίζει μια επιλογή των φωτογραφιών που έχετε μοιραστεί πρόσφατα. Ακριβώς από κάτω ακολουθεί η εικόνα του προφίλ σας, ένα μικρό βιογραφικό και στη συνέχεια οι φωτογραφίες σας με χρονολογική σειρά. Από άποψη στησίματος, θυμίζει αρκετά τα αντίστοιχα προφίλ του Facebook, κάτι που με δεδομένη την σχέση μεταξύ των δύο υπηρεσιών, ίσως και να μην είναι τόσο τυχαίο.

Για να δείτε το προφίλ σας ή το προφίλ κάποιου άλλου χρήστη του Instagram, αρκεί να επισκεφθείτε το instagram.com/[όνομα χρήστη]. Εάν δεν το βλέπετε ακόμα, θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή λίγες ακόμα μέρες μέχρι να ενεργοποιηθεί.

Φυσικά, και εδώ ισχύουν οι περιορισμοί που έχετε επιβάλλει στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας της υπηρεσίας, κάτι που σημαίνει πως οι ιδιωτικές φωτογραφίες σας θα είναι ορατές μόνο σε όσους χρήστες έχετε επιτρέψει να σας ακολουθούν. Επίσης, καλό είναι να διευκρινιστεί πως τα νέα προφίλ επιτρέπουν μόνο την προβολή των φωτογραφιών και όχι το ανέβασμα νέων (τουλάχιστον προς το παρόν).

instagram-web-profile-3

Πηγή: Instagram blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το Instagram μπαίνει για τα καλά στο web, με online προφίλ χρηστών

  1. Pingback: Το Instagram εγκαινιάζει «σήματα» για την προβολή του προφίλ σας

  2. Pingback: Όλες οι φωτογραφίες σας στο Instagram διαθέσιμες μέσω web

Comments are closed.