Η Google περιγράφει τα “Packaged apps” («πακεταρισμένες εφαρμογές», σε ελεύθερη μετάφραση) ως εφαρμογές για τον Chrome που είναι τόσο ισχυρές όσο και οι εγγενείς (native), αλλά και τόσο ασφαλείς όσο μία ιστοσελίδα. Αν και φτιαγμένες με HTML5, JavaScript και CSS, μοιάζουν και συμπεριφέρονται σαν εγγενείς εφαρμογές, με δυνατότητες που δεν θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε διαδικτυακές εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές αυτές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε API που επιτρέπουν καλύτερη διαχείριση αρχείων, απευθείας πρόσβαση στο hardware μιας συσκευής, καλύτερη σύνδεση με δίκτυα και πολλά άλλα. Ένα από τα νέα αυτά API, που έκανε την εμφάνισή του σε πειραματική μορφή στον Chrome, είναι και το TCP Listen, που επιτρέπει σε μια εφαρμογή να δέχεται εισερχόμενες συνδέσεις TCP.

Αυτό σημαίνει ότι, πρακτικά, το API θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή τη δημιουργία HTTP Server εντός μιας εφαρμογής, να επιτρέψει τον έλεγχο του φορτώματος ιστοσελίδων ή ακόμη και να επιτρέψει την σύνδεση εφαρμογών διαχείρισης πολυμέσων (Media Center) με συγκεκριμένους τύπους τηλεοράσεων.

Προς το παρόν το νέο API βρίσκεται σε πειραματική φάση και αν θέλετε να μάθετε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την σχετική ενότητα του Google Chrome Apps.

Πηγή: The Chromium Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ