Μπορεί στο νέο λειτουργικό της Microsoft η …επίσημη αγαπημένη μηχανή αναζήτησης να είναι το Bing, αυτό όμως δεν εμποδίζει την Google να κυκλοφορήσει την δική της εφαρμογή για τα Windows 8. Όπως είχε κάνει παλιότερα στην περίπτωση του Blackberry OS αλλά και του iOS, η εταιρεία ανέπτυξε μια εφαρμογή αποκλειστικά αφιερωμένη στην αναζήτηση, που είναι ήδη διαθέσιμη στο κατάστημα εφαρμογών των Windows 8.

Η εφαρμογή της Google για τα Windows 8 περιλαμβάνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιούμε και μέσω του browser: φωνητική αναζήτηση, αναζήτηση εικόνων, προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων, απευθείας προβολή των αποτελεσμάτων κατά την πληκτρολόγηση. Επίσης, περιλαμβάνει ιστορικό αναζητήσεων, συντομεύσεις στις εφαρμογές του Google Apps, ενώ ενσωματώνεται στις διαθέσιμες εφαρμογές της Charm Bar – της μπάρας από όπου, μεταξύ άλλων, οι χρήστες των Windows 8 μπορούν να πραγματοποιούν αναζητήσεις στον υπολογιστή τους αλλά και σε όσες εφαρμογές το υποστηρίζουν.

Αν και πρόκειται για εφαρμογή που εγκαθίσταται στο νέο περιβάλλον των Windows 8 (πρώην Metro UI), η εφαρμογή της Google προορίζεται μόνο για υπολογιστές με x86 chip, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε tablet με Windows RT που διαθέτουν επεξεργαστές ARM.

Η πρώτη αυτή εφαρμογή της Google για τα Windows 8, πάντως, ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες εφαρμογές της εταιρείας (YouTube, Google Maps, Gmail, Google+) στο νέο λειτουργικό της Microsoft.

  • google-windows-8-1
  • google-windows-8-2
  • google-windows-8-3
  • google-windows-8-4
  • google-windows-8-5

Πηγή: Cnet.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ