Μετά από κάποιους μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας, η τελική έκδοση του Office Web Apps είναι γεγονός. Πρόκειται για μια online σουίτα εφαρμογών γραφείου από τη Microsoft, που η χρήση της είναι δωρεάν και αποτελεί μέρος της γενικότερης ανανέωσης του Office 2013. Ουσιαστικά, το νέο Office Web Apps αποτελεί μια μίνι έκδοση του Office 2013 και αποτελείται από τις διαδικτυακές εκδόσεις των προγραμμάτων Word, Excel, PowerPoint και One Note.

Η πρόσβαση στο Office Web Apps γίνεται μέσω του SkyDrive (επιλογή «Δημιουργία») και σας επιτρέπει να ανοίξετε αλλά και να διαχειριστείτε έγγραφα, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις αλλά και τις σημειώσεις σας χρησιμοποιώντας μόνο έναν browser και χωρίς να είναι απαραίτητο να διαθέτετε στον υπολογιστή σας καμία έκδοση του Microsoft Office.

office-web-apps-powerpoint

Η Microsoft κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Office Web Apps στα μέσα του 2010 και έχει καταφέρει να τα εξελίξει σε μία εξαιρετική υπηρεσία που πλέον δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη σουίτα του Google Docs (ίσως, μάλιστα, πλέον σε αρκετούς τομείς να ισχύει το ακριβώς αντίθετο). Η νέα έκδοση της online σουίτας είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε συσκευές αφής, ενώ έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την ταχύτητα.

office-web-apps-word

Για την ακρίβεια, κάποιος που δεν έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις από μία σουίτα γραφείου και οι εργασίες του περιορίζονται στις βασικές (και κάτι παραπάνω) λειτουργίες, θα μπορούσε, ενδεχομένως, άνετα να βασιστεί ακόμη και αποκλειστικά στον συνδυασμό Office Web Apps / SkyDrive για τις καθημερινές του ανάγκες.

Σε περίπτωση που μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε την ύπαρξή του Office Web Apps, καιρός να το ανακαλύψετε.

Πηγή: Microsoft News

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Τελική έκδοση για το Office 2013 Web Apps – καιρός να το ανακαλύψετε

  1. Α ρε Microsoft. Τελευταία και καταιδρωμένη στο web πλεον. Γιατί να πληρώσω κάτι που υπάρχει εδώ και χρόνια δωρεάν Google Docs

Comments are closed.