Πριν από λίγες μέρες η Microsoft ανακοίνωσε ένα σημαντικό ορόσημο για το SkyDrive, που πλέον φιλοξενεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο έγγραφα Office. Για να το γιορτάσει, η εταιρεία πρόσθεσε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία, που επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τα αρχεία μέσω του Office Web Apps, χωρίς να χρειαστεί να συνδεθούν σε κάποιον λογαριασμό της Microsoft.

Πρόκειται για χαρακτηριστικό που υπήρξε δημοφιλές αίτημα μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας, και κυρίως των μαθητών, που παραπονιόταν ότι συχνά οι παραλήπτες μπερδευόταν ή απογοητευόταν όταν έβλεπαν πως για να κάνουν μια μικρή αλλαγή έπρεπε να δημιουργήσουν πρώτα λογαριασμό.

Για να αξιοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο από ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα, πέρα από το να μοιραστείτε το έγγραφο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχατε συνηθίσει.

Το όφελος της συγκεκριμένης κίνησης για τους αποστολείς είναι ότι θα μπορούν πλέον να μοιράζονται τα έγγραφά τους χωρίς να ανησυχούν για το αν ο παραλήπτης έχει λογαριασμό Outlook ή όχι, ενώ και ο παραλήπτης, από την πλευρά του, θα μπορεί να τα επεξεργαστεί απευθείας χωρίς να μπλέκει με επιλογές που ίσως τον μπερδέψουν.

File_2D00_edited_2D00_on_2D00_SkyDrive_5F00_2EA5DAE2[1]

Φυσικά, θα πρέπει να έχετε υπόψη πως με την παραπάνω λειτουργία όποιος έχει το link του εγγράφου μπορεί να το επεξεργαστεί. Εάν θέλετε να διατηρήσετε έναν μεγαλύτερο έλεγχο ως προς το ποιός θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό, θα πρέπει να προσκαλέσετε συγκεκριμένους ανθρώπους μέσω e-mail και να επιλέξετε το “Require user to sign-in” ώστε να τους υποχρεώσετε να συνδεθούν.

Πηγή: windows.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ