Το Office Web Apps της Microsoft είναι η βασική, online έκδοση των προγραμμάτων Word, Excel, PowerPoint και OneNote του Microsoft Office, που διατίθεται εντελώς δωρεάν. Περίπου 100 μέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας της, έχει ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια χρήστες και προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης σε ιστοσελίδες ολόκληρων φύλλων Excel και παρουσιάσεων PowerPoint.

ms-office-live

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Microsoft Office Blog, η υπηρεσία, που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τον Καναδά και την Ιρλανδία , πλέον διατίθεται και σε 7 ακόμη χώρες (Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία).

Το Office Web Apps είναι διαθέσιμο σε όσους χρήστες έχουν λογαριασμό στο Windows Live (μέσω Hotmail, MSN κλπ). Παρόλο που η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ακόμη μέσα στις χώρες στις οποίες διατίθεται, εάν στις ρυθμίσεις του Windows Live λογαριασμού σας έχετε δηλώσει ως χώρα την ΗΠΑ, μπορείτε ήδη να τη χρησιμοποιήσετε, από τη διεύθυνση http://office.live.com/.

ms-office-live2[3]

Εκτός από την ενσωμάτωση Excel και Powerpoint (δείτε «ζωντανά» παραδείγματα στο τέλος του άρθρου), έχουν γίνει αρκετές ακόμη προσθήκες και βελτιώσεις. Από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι η δυνατότητα ανοίγματος εγγράφων Office που βρίσκονται αποθηκευμένα τοπικά στον υπολογιστή σας μέσω του SkyDrive, αλλά και τα επιπλέον θέματα και clipart του PowerPoint. Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει όλες τις νέες λειτουργίες…

Get Microsoft Silverlight

Το Office Web Apps είναι μια μάλλον αδικημένη από τα φώτα της δημοσιότητας υπηρεσία αφού, κρίνοντας από αυτά που προσφέρει, θα περίμενε κανείς να είναι πιο δημοφιλής. Για την ακρίβεια, διαθέτει όλες τις βασικές λειτουργικότητες της τελευταίας έκδοσης του Microsoft Office και αν μιλάμε για έναν απλό χρήστη χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις, ενδέχεται να μην του λείψει τίποτα.

image image

Δεν ξέρω αν τα Google Docs θα ‘πρεπε να αρχίσουν να …ανησυχούν, πάντως το Office Web Apps αξίζει σίγουρα την προσοχή σας, αφού σε συνδυασμό με τα δωρεάν 25GB του SkyDrive αποτελεί μια εξαιρετική λύση στο θέμα της online διαχείρισης εγγράφων.

» Επισκεφθείτε το http://office.live.com/

Δείτε μια ενσωματωμένη παρουσίαση PowerPoint που εξηγεί …πώς να ενσωματώσετε αρχεία PowePoint και Excel σε μια ιστοσελίδα:

…και ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό παράδειγμα ενσωμάτωσης αρχείου excel, που υπολογίζει τον δείκτη της μάζας του σώματος βάσει ύψους και βάρους:

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Χρησιμοποιήστε δωρεάν τις online εκδόσεις των Microsoft Word, Excel, PowerPoint και OneNote με το Office Web Apps

  1. Pingback: Τί θα ανακοινώσει το Facebook τη Δευτέρα; Οι φήμες για τον «φονιά του Gmail» και το Office Web Apps | Freeweird

  2. Pingback: Τελική έκδοση για το Office 2013 Web Apps

Comments are closed.