Ένα από τα πιο γνωστά (και εκνευριστικά) κινηματογραφικά κλισέ θέλει τους υπολογιστές να μπορούν να μεγεθύνουν ακόμη και την πιο κακοτραβηγμένη φωτογραφία σε σημείο που να μπορεί, τελικά, να αναγνωριστεί η επίμαχη λεπτομέρεια που θα πυροδοτήσει νέες ανατροπές στην εξέλιξη της ταινίας. Κι αν αυτό σήμερα αποτελεί απλώς ποιητική άδεια των σκηνοθετών, η Google φαίνεται πως έχει βαλθεί να το κάνει πράξη.

Σύμφωνα με την τελευταία πατέντα που απέκτησε η εταιρεία, εάν το zoom του κινητού δεν είναι αρκετό για να φέρει το αντικείμενο τόσο κοντά όσο θα ήθελε ο χρήστης, ένα ειδικό λογισμικό θα μπορούσε να μεγεθύνει την εικόνα του αυτόματα, αντλώντας την πληροφορία από τους server της Google.

Για να το πετύχει αυτό, το λογισμικό θα μπορούσε να βασίζεται στην τοποθεσία και τον προσανατολισμό της συσκευής για να προσφέρει στον χρήστη μια ήδη υπάρχουσα φωτογραφία ως υποκατάστατο – είτε πρόκειται για εικόνα από το Street View είτε για μια πιο «παραδοσιακά» τραβηγμένη φωτογραφία. Το προτεινόμενο σύστημα, μάλιστα, θα μπορούσε ακόμη και να συρράψει φωτογραφίες βάσει της ώρας, της ημέρας και της χρονιάς, ώστε να κάνει το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό.

Λέτε στο μέλλον να αποκτήσουν τα κινητά μας δυνατότητες zoom παρόμοιες με αυτές που είδαμε στο Blade Runner;

Πηγή: Engadget

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Πανέξυπνη πατέντα της Google υπόσχεται «κινηματογραφικό» zoom στις φωτογραφίες μας

Comments are closed.