Η δυνατότητα του “Pointer Lock” είναι αυτή που ξεχωρίζει στην τελευταία αναβάθμιση του Chrome, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του browser της Google σε 3D παιχνίδια. Το Pointer Lock είναι ένα API που επιτρέπει στα παιχνίδια να «κλειδώνουν» τον κέρσορα του ποντικιού ώστε να αποφεύγονται οι κατά λάθος κινήσεις έξω από το ενεργό παράθυρο.

Η Google, μάλιστα, επισημαίνει πως δεν είναι μόνο τα παιχνίδια που επωφελούνται από το νέο API, αφού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από πολλές ακόμη εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τον χώρο της ιατρικής έως την εκπαίδευση και τους εξομοιωτές. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τη νέα λειτουργία του Chrome μπορείτε να δοκιμάσετε το παιχνίδι BananaBread της Mozilla (παρεμπιπτόντως, ο Firefox έχει ήδη ενσωματώσει την αντίστοιχη δυνατότητα στην σταθερή του έκδοση από τον περασμένο μήνα).

banana_bread_blog_post[1]

Επιπλέον, ο Chrome 22 έρχεται με καλύτερη υποστήριξη για τις οθόνες Retina των νέων συσκευών της Apple, ενώ φέρνει βελτιώσεις που απευθύνονται ειδικά σε χρήστες των Windows 8. Μεταξύ αυτών, ο browser της Google μπορεί να τρέξει ως εφαρμογή στο νέο περιβάλλον χρήσης των Windows 8 (πρώην Metro), με την προϋπόθεση ότι θα τον χρησιμοποιείτε ως προεπιλεγμένο browser. Βέβαια, το περιβάλλον χρήσης του δεν αλλάζει σε τίποτα σε σχέση με την κλασική έκδοση και, από αυτή την άποψη, δείχνει ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει τον Internet Explorer 10.

via TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ