Ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Twitter, Evan Williams, αμφισβητεί την σημασία του αριθμού των follower ως το πρωταρχικό στοιχείο που ορίζει την επιρροή ενός χρήστη, θεωρώντας πως πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος αξιολόγησής της. Ο Williams, που παραμένει στην διοίκηση του Twitter, εξηγεί πως πιο ενδιαφέρον στοιχείο από τους follower – ακόμη κι όταν μιλάμε μόνο για τους ενεργούς – είναι τα retweet που δέχεται κάποιος, ενώ θεωρεί πως «ιδανική μονάδα μέτρησης» θα ήταν το «πόσοι άνθρωποι είδαν το tweet σου».

Στη συνέχεια, μάλιστα, ανέφερε ότι μετά τους περιορισμούς στο API του, το Twitter θα ωθήσει τους χρήστες πίσω στις επίσημες εφαρμογές, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την καλύτερη συλλογή στατιστικών χρήσης. Με μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στις εφαρμογές του, το Twitter θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μετρά ακόμη και το κατά πόσο ένα tweet έχει αναγνωστεί από τον χρήστη. Όχι, δηλαδή, το κατά πόσο έχει απλά γίνει διαθέσιμο σε αυτόν αλλά το κατά πόσο έχει στα αλήθεια διαβαστεί.

Η ανάγκη ύπαρξης ενός νέου τρόπου αξιολόγησης της επιρροής των χρηστών προκύπτει εν μέρει και εξαιτίας του φαινομένου των ψεύτικων follower. Σύμφωνα με τον Williams, πάντως, πρόκειται για φαινόμενο που έχει πάρει μάλλον υπερβολικές διαστάσεις στα μάτια της κοινότητας, αφού είναι λάθος να θεωρούμε πως οι λογαριασμοί που δεν κάνουν tweet είναι ανενεργοί. Το Twitter, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ένα 40% των χρηστών που συνδέονται τακτικά σε αυτό δεν έχουν κάνει ποτέ τους tweet.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνεργάτες του Twitter έχουν πρόσβαση σε αρκετά αναλυτικά στατιστικά τα οποία, πάντως, εξακολουθούν να μην είναι αρκετά ώστε να διαμορφώσουν αυτό το «μαγικό» νέο κριτήριο αξιολόγησης. Φαίνεται, πάντως, πως το κοινωνικό δίκτυο δίνει μεγάλη σημασία στα στοιχεία χρήσης, αφού όσο πιο ακριβή είναι, τόσο μεγαλύτερη αξία έχουν για τους διαφημιζόμενους σε αυτό.

Twitter stats

Πηγή: BuzzFeed

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ