Είτε το κάνετε από χόμπι είτε για επαγγελματικούς λόγους στα πλαίσια προώθησης κάποιου εταιρικού σήματος, από τη στιγμή που ασχολείστε συστηματικά με το Twitter δεν μπορεί παρά να σας ενδιαφέρει να μάθετε τουλάχιστον κάποια βασικά στατιστικά στοιχεία για τον αντίκτυπο που έχουν τα Tweets σας στους ανθρώπους που σας ακολουθούν. Το Retweet είναι μια δωρεάν online υπηρεσία προσανατολισμένη σε αυτόν ακριβώς τον σκοπό, που κάνει λίγα και καλά.

Για την ακρίβεια, το Retweet ασχολείται ακριβώς με αυτό που λέει και το όνομά του: εμφανίζει σταστιστικά χρήσης για το κάθε ένα από τα Tweets σας, δίνοντάς σας πληροφορίες για τα retweets που του έχουν γίνει, ποιοί χρήστες τα έκαναν, αλλά και πόσα άτομα προσέγγισε συνολικά.

Τα δημοφιλέστερα Tweets

Ο προεπιλεγμένος τρόπος προβολής των Tweets είναι, ασφαλώς, ο χρονολογικός, ωστόσο μπορείτε να τα ταξινομήσετε βάσει του αριθμού των retweets που έχουν δεχτεί, ώστε να δείτε ποιά είναι τα ποιο δημοφιλή. Επίσης, στο “who you retweet” μπορείτε να δείτε τους χρήστες στους οποίους έχετε κάνει εσείς τα περισσότερα retweets.

who you retweet

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Retweet είναι η απλότητα στη χρήση του, αφού ακόμη κι αν σας έδινε κανείς μόνο τη διεύθυνσή του θα μπορούσατε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς καθοδήγηση να καταλάβετε τί κάνει και να το χρησιμοποιήσετε. Σε αυτό βοηθάει σημαντικά και το γεγονός ότι το περιβάλλον χρήσης του παραπέμπει απευθείας στο αντίστοιχο του ίδιου του Twitter, κάτι που το κάνει από την αρχή οικείο.

Αυτό, από την άλλη, είναι μάλλον και ο περιορισμός του, αφού πρόκειται για εφαρμογή που δεν προσφέρει μεγάλο βάθος στα στοιχεία που παρουσιάζει. Επίσης, το γεγονός ότι αφορά μόνο τα retweets που έγιναν στα δικά σας Tweets και όχι, για παράδειγμα, τα ξεχωριστά Tweets που έκαναν άλλοι χρήστες προς δημοσιεύσεις σας, περιορίζουν το βεληνεκές του ακόμα πιο πολύ.

Παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που όσοι ασχολούνται συστηματικά με το Twitter αξίζει να έχουν υπόψη τους. Για να το χρησιμοποιήσετε αρκεί να επισκεφθείτε το retweet.co.uk και να συνδέσετε την υπηρεσία με τον λογαριασμό σας στο Twitter.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Μετρήστε τον αντίκτυπο των Tweet σας, με το Retweet

Comments are closed.