Μπορεί το Google Drive να είναι προς το παρόν ο τρίτος της παρέας των υπηρεσιών αποθήκευσης στο cloud πίσω από Dropbox και SkyDrive, φαίνεται όμως πως κάνει αξιόλογες προσπάθειες βελτίωσης. Έτσι, η τελευταία αναβάθμισή του φέρνει και στο iOS την δυνατότητα δημιουργίας και επεξεργασίας εγγράφων, με τους χρήστες να μπορούν να βλέπουν τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, πάντα στην έκδοση για iOS, οι παρουσιάσεις υποστηρίζουν πλέον ηχητικές σημειώσεις, προβολή σε πλήρη οθόνη και την δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ slides με κύλιση του δακτύλου (swipe). Τέλος, προστίθενται λειτουργίες που ήδη ξέραμε από την online έκδοση, όπως δημιουργία και διαχείριση φακέλων και ανέβασμα αρχείων απευθείας από τη συσκευή.

google-drive-ipad2

Όσο για τους χρήστες Android, εκτός από τις προαναφερθείσες προσθήκες που αφορούν τις παρουσιάσεις θα δουν επίσης την επιλογή να προσθέτουν σχόλια και να απαντούν σε ήδη υπάρχοντα. Επίσης, η Google υπόσχεται ότι η προβολή των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο θα έρθει σύντομα και για το spreadsheets – την εφαρμογή διαχείρισης λογιστικών φύλλων.

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ