Δύο σημαντικότατες αλλαγές ανακοίνωσε το Facebook για όσους διατηρούν σελίδες (Pages) στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Πρόκειται για την δυνατότητα ορισμού ρόλων στους διαχειριστές και τον προγραμματισμό των δημοσιεύσεων ώστε να βγαίνουν στον αέρα σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Και οι δύο λειτουργίες αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά όσους διαχειρίζονται σελίδες στο Facebook, αφού μέχρι τώρα για να πετύχουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έπρεπε να καταφύγουν στη χρήση τρίτων εφαρμογών.

Πιο συγκεκριμένα, πλέον οι διαχειριστές θα μπορούν να ορίζουν συγκεκριμένους ρόλους και δικαιώματα σε άλλους διαχειριστές της Σελίδας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα πέντε επίπεδα πρόσβασης, που καλύπτουν πολύ διακριτές ανάγκες:

  • Manager: πρόκειται για τον ρόλο με τα περισσότερα δικαιώματα, αφού μπορεί να στείλει μηνύματα, να δημιουργήσει νέες δημοσιεύσεις και διαφημίσεις και να δει τα στατιστικά επισκεψιμότητας. Επίσης, είναι ο μόνος ρόλος που έχει πρόσβαση στους άλλους διαχειριστικούς ρόλους.
  • Content Creator: είναι ο διαχειριστής περιεχομένου, που μπορεί, πρακτικά, να κάνει όλα όσα προαναφέραμε για τον Manager σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της σελίδας, εκτός από το να αναθέτει και να επεξεργάζεται ρόλους.
  • Moderator: Εστιάζει κυρίως στον συντονισμό των συζητήσεων που πραγματοποιούνται εντός της σελίδας, αφού μπορεί να απαντά σε σχόλια εκ μέρους της σελίδας ή να τα διαγράφει.
  • Advertiser: Ο «διαφημιστής», μπορεί μόνο να δημιουργήσει διαφημίσεις και να δει τα στατιστικά επισκεψιμότητας της σελίδας.
  • Insights Analyst: Ο πιο αδύναμος ρόλος, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δει τα στατιστικά επισκεψιμότητας.

roles

Η άλλη πολύ σημαντική προσθήκη του Facebook έχει να κάνει με την δυνατότητα προγραμματισμού των δημοσιεύσεων ώστε να βγουν στον αέρα σε μεταγενέστερη φάση, με το ανώτατο όριο να φτάνει τους 6 μήνες. Επίσης, στην περίπτωση προγραμματισμού πολλαπλών δημοσιεύσεων, αυτές θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους ένα κενό τουλάχιστον 15 λεπτών. Όλοι οι χρόνοι και οι ώρες των δημοσιεύσεων θα ανταποκρίνονται στην τοπική ώρα του διαχειριστή.

schedule

Ο προγραμματισμός των δημοσιεύσεων δεν είναι ακόμη διαθέσιμος για όλους τους χρήστες, αναμένεται ωστόσο να ενεργοποιηθεί σταδιακά και κάποια στιγμή θα κάνει την εμφάνισή του και στις δικές σας σελίδες.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ