Ακόμη ένα εγχείρημα που επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν σε φημισμένα αξιοθέατα του κόσμου κυκλοφόρησε η Google. Αυτή τη φορά το όνομα της υπηρεσίας ονομάζεται “World Wonders project” και σας επιτρέπει να επισκεφθείτε από την οθόνη του υπολογιστή σας τα ερείπια της Πομπηίας ή τις Ελβετικές Άλπεις.

Το World Wonders project αποτελεί επέκταση του Google Art Project και προς το παρόν περιλαμβάνει 132 διάσημα αξιοθέατα από 18 χώρες. Επίσης, η υπηρεσία περιλαμβάνει πληροφορίες σε 6 γλώσσες, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο ιστορικών τοποθεσιών που αντλήθηκαν μέσω της τεχνολογίας του Street View.

Google World Wonders Project

Το έργο έχει πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με μια σειρά από οργανισμούς στους οποίους περιλαμβάνεται η UNESCO, το Getty Images κ.α. και στόχος της Google είναι να αποτελέσει χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και δασκάλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το λόγο αυτό, μέρος του υλικού του World Wonders Project διατίθεται και με τη μορφή PDF για χρήση χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ