Όταν ένα χρόνο πριν το Thunderbird επέστρεφε στα εργαστήρια της Mozilla, πιστέψαμε πως το Ίδρυμα μπορεί να είχε κάποια συγκεκριμένα σχέδια για το γνωστό πρόγραμμα διαχείρισης e-mail. Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται πως μάλλον δεν της βγήκε της Mozilla, που ανακοίνωσε πως παύει να ασχολείται με την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για το Thunderbird, εστιάζοντας πλέον αποκλειστικά στις αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mozilla, το Thunderbird είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν, που προσφέρει πάνω-κάτω όσα θέλουν και χρειάζονται οι χρήστες του και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι η υποστήριξη που θα εξασφαλίσει την σταθερότητά του. Κι ενώ την τεχνική αυτή υποστήριξη θα εξακολουθήσει να την παρέχει η Mozilla, η καινοτομία και η δημιουργία νέων χαρακτηριστικών περνάει στα χέρια της κοινότητας και όποιου ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Αν και ήταν γνωστό πως το Thunderbird σχεδόν ποτέ δεν ήταν μέσα στις προτεραιότητες της Mozilla, η ανακοίνωση έρχεται μάλλον απρόσμενα, αφού ένα μήνα πριν το Ίδρυμα ανακοίνωνε νέα χαρακτηριστικά για την εφαρμογή και άφηνε να εννοηθεί πως θα ακολουθούσαν κι άλλες βελτιώσεις στο μέλλον.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Τέλος οι νέες λειτουργίες για το Thunderbird

  1. Pingback: Thunderbird 15 με chat, Do Not Track και άλλες βελτιώσεις

Comments are closed.