Το 4sqwifi είναι η απόδειξη πως για να φτιάξεις μια επιτυχημένη εφαρμογή για το iPhone δεν είναι πάντοτε απαραίτητη η «βαριά» υλοποίηση ή οι πολύπλοκες λειτουργίες, αλλά αυτό που πάνω από όλα χρειάζεται είναι μια καλή ιδέα. Δημιουργημένο από τον 18χρονο Aπόστολο Παπαδόπουλο@apas), το 4sqwifi αξιοποιεί τις πληροφορίες που δημοσιεύουν οι χρήστες του Foursquare για να σας εμφανίσει τοποθεσίες στις οποίες μπορείτε να βρείτε δωρεάν WiFi – μαζί με τους κωδικούς τους!

Η ιδέα είναι πανέξυπνη και η εφαρμογή απλούστατη στη χρήση της. Το μόνο που έχετε να κάνετε αφού την εγκαταστήσετε, είναι να συνδεθείτε σε αυτή με τον λογαριασμό σας στο Foursquare (αν μετά την επιβαβαίωση η εφαρμογή κολλήσει στο ίδιο σημείο, κάντε επανεκκίνηση το iPhone και θα διορθωθεί). Αφού το κάνετε, τα υπόλοιπα είναι προφανή: Στην οθόνη που θα φορτώσει, βλέπετε όλα τα διαθέσιμα σημεία, μαζί με την απόσταση στην οποία βρίσκονται σε σχέση με την τρέχουσα τοποθεσία σας. Επιλέγοντας κάποιο από αυτά, βλέπετε με τη μορφή Tip τον κωδικό του σημείου.

4sqwifi 4sqwifi

Ασφαλώς, οι κωδικοί μπορεί να αλλάξουν και κάποιες φορές οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην εφαρμογή να μην είναι πάντοτε ενημερωμένες ή κάποιοι χρήστες αντί για τον κωδικό να γράφουν στο Tip παράπονα ή άλλα σχόλια. Παρόλα αυτά, είναι το καλύτερο μέσο που θα μπορούσατε να έχετε στην αναζήτησή σας για δωρεάν WiFi, αλλά και μια ευφυέστατη χρήση μιας ήδη υπάρχουσας υπηρεσίας.

Ασφαλώς, κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν πως το να αποκτάς με αυτό τον τρόπο τον κωδικό ενός hotspot είναι κάπως αγενές. Το γεγονός όμως παραμένει πως η εφαρμογή αυτή καθαυτή δεν κάνει τίποτα παράτυπο, πέρα από το να εμφανίζει και να φιλτράρει πληροφορίες που προέρχονται από το Foursquare.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το 4sqwifi έχει ήδη προβληθεί σε μεγάλα τεχνολογικά websites του εξωτερικού όπως το Cnet και το TheNextWeb αποσπώντας θετικές κριτικές, ενώ ο δημιουργός του έχει αναφέρει πως σκοπεύει σύντομα να το βελτιώσει ακόμη περισσότερο.

Μπορείτε να κατεβάσετε το 4sqwifi από το App Store ή να επισκεφθείτε το website του Απόστολου Παπαδόπουλου.

via @sotomi, @athensbynite

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Βρείτε δωρεάν WiFi hotspots με τους κωδικούς τους, με το (ελληνικό) 4sqwifi

  1. Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές του 2011 από το Freeweird

Comments are closed.