Σε μια προσπάθεια να τραβήξει λιγάκι τα φώτα της δημοσιότητας προς την μηχανή αναζήτησής της, η Microsoft δημιούργησε το “Bing It On“, ένα τυφλό τεστ που καλεί τους χρήστες να συγκρίνουν το Bing με τη Google. Μάλιστα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει, οι χρήστες που ψηφίζουν το Bing ως καλύτερη μηχανή αναζήτησης είναι σχεδόν δύο φορές περισσότεροι από αυτούς που προτιμούν τα αποτελέσματα της Google.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το Bing It On; Οι δυο μηχανές αναζήτησης, εμφανίζονται δίπλα-δίπλα χωρίς τα διακριτικά τους λογότυπα, ώστε ο χρήστης να μην ξέρει σε ποια πλευρά βρίσκεται η κάθε μία (βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που τις προδίδουν). Εκεί, καλείται να δώσει 5 διαφορετικούς όρους αναζήτησης και να συγκρίνει τα αποτελέσματα για κάθε έναν τους, επιλέγοντας την πλευρά που τον ικανοποιεί περισσότερο ή ψηφίζοντας «ισοπαλία».

Bing It On

Όταν ολοκληρωθούν και οι πέντε γύροι, αποκαλύπτονται τα αποτελέσματα (ενώ εάν νικητής έχει αναδειχτεί η Google σας ζητά να πάρετε τη ρεβάνς).

Bing It On

Bing It On

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Bing It On συγκρίνεται μόνο η λειτουργία της αναζήτησης αυτή καθαυτή, αφαιρώντας τις διαφημίσεις αλλά και τα λειτουργίες όπως το Snapshot και τα αποτελέσματα από τα κοινωνικά δίκτυα που διαθέτει το Bing, καθώς και την απευθείας προεπισκόπηση και τα κουτιά του Knowledge Graph της Google.

Σύμφωνα με την ίδια τη Microsoft, στόχος της είναι να δείξει στον κόσμο ότι πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί τη Google από συνήθεια, υποστηρίζοντας πως το Bing είναι πλέον σε θέση να προσφέρει αντίστοιχη ή ακόμα και ανώτερη εμπειρία.

Σας έπεισε;

via TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Το “Bing Ιt On” της Microsoft υποστηρίζει ότι 2:1 χρήστες προτιμούν Bing αντί Google

  1. Ειδικά για αναζητήσεις στα ελληνικά νομίζω πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, αφού η Google έχει πολύ καλύτερη υποστήριξη (π.χ. μετατρέπει αυτόματα τα greeklish σε ελληνικές αναζητήσεις, δίνει δυνατότητα αναζήτησης αποτελεσμάτων μόνο από Ελλάδα κ.α.). Στις ΗΠΑ το Bing σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό.

Comments are closed.