Πριν από μερικές μέρες η Google είχε πρόσθεσει μια νέα ενότητα στις «Αναφορές Διαφάνειας» (Transparency Report), στην οποία αποκάλυπτε στοιχεία για τα αιτήματα απόσυρσης περιεχομένου που δέχεται. Αυτό που συζητήθηκε, τότε, ήταν το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα είχαν γίνει από την Microsoft και αφορούσαν την παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, όμως, αφορά το γεγονός ότι κάποια από τα links που η Microsoft ζητά να αποσυρθούν από την Google παραμένουν ενεργά στην δική της μηχανή αναζήτησης, το Bing.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Wired, πολλά links που αφορούν κυρίως παιχνίδια για το XBOX 360 απουσιάζουν από τα αποτελέσματα της Google κατόπιν αιτήματος της Microsoft, αλλά εμφανίζονται κανονικά στις αναζητήσεις του Bing.

Με δεδομένο ότι τα αιτήματα απόσυρσης γίνονται έχοντας ως αιτιολογία την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, θα περίμενε κανείς από την Microsoft να έχει φροντίσει να τα αφαιρέσει πρώτα από όλα από την δική της μηχανή αναζήτησης. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν συμβαίνει και, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση από την πλευρά της εταιρείας, ο λόγος προς το παρόν παραμένει άγνωστος.

Καταφεύγοντας σε εικασίες θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως η Microsoft προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αποκτήσει ένα μικρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο ή ότι απλά το Bing είναι πιο αργό στις αποσύρσεις των παράτυπων links, ακόμη κι όταν τα αιτήματα προέρχονται μέσα από την ίδια του την εταιρεία.

via Wired

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Παράτυπα στη Google, αποδεκτά στο Bing τα «κακά» links της Microsoft

  1. Pingback: Timeliners #34,την επόμενη της αρχής ενός καυτού, σκληρού Ιούνη « Timeliners

  2. Pingback: Timeliners #34,την επόμενη της αρχής ενός καυτού, σκληρού Ιούνη | #Timeliners

Comments are closed.