Η γνωστή εφαρμογή διαχείρισης υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης HootSuite εξαγόρασε το Seesmic, που επίσης δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο. Αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν ανακοίνωσε το ποσό της εξαγοράς, το TechCrunch αναφέρει πως η τελική τιμή θα καθοριστεί από τον αριθμό των χρηστών του Seesmic που θα μετακομίσουν στο HootSuite.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον CEO του HootSuite, Ryan Holmes, η εξαγορά έγινε προκειμένου η εφαρμογή του να αυξήσει την βάση των εταιρικών χρηστών του, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 4,5 εκατομμύρια. Το HootSuite θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στο Seesmic, τη στιγμή που οι χρήστες του επαγγελματικού πακέτου του τελευταίου θα μεταφερθούν σταδιακά στην νέα πλατφόρμα.

Οι απλοί χρήστες του Seesmic, αντίθετα, θα ενθαρρύνονται στο να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία, τις εφαρμογές και χαρακτηριστικά που προβάλλει το ίδιο το Twitter.

Ο αριθμός των εταιρικών πελατών του Seesmic δεν είναι γνωστός, παρόλα αυτά εκτιμάται ότι η υπηρεσία έχει 30.000 – 40.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Επίσης, δεν ξέρουμε το κατά πόσο έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Seesmic η αλλαγή των όρων χρήσης στο ΑPI του Twitter, που επιβάλλει ορισμένους εξοντωτικούς περιορισμούς σε συγκεκριμένους τύπους εφαρμογών.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ