Η Yandex, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Ρωσίας που δραστηριοποιείται επίσης σε άλλες υπηρεσίες (κάτι αντίστοιχο της Google), αφήνει στην άκρη την πολιτική των προσκλήσεων και ανοίγει σε όλους τις εγγραφές για το Yandex.Disk. Πρόκειται για την δική της πρόταση στην κατηγορία των υπηρεσιών αποθήκευσης και συγχρονισμού δεδομένων στο cloud και έρχεται με έως και 20GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου.

Το Yandex.Disk διαθέτει online έκδοση, αλλά και εφαρμογές για Windows, OS X, iOS και Android, ενώ στη λειτουργία του θυμίζει αντίστοιχες υπηρεσίες όπως το Dropbox, το SkyDrive, το Google Drive και το SugarSync.

Εκεί που διαφοροποιείται έναντι των ανταγωνιστών του, όμως, είναι στο γεγονός ότι προσφέρει περισσότερο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, αφού οι χρήστες του μπορούν να φτάσουν έως και 10GB δωρεάν ακολουθώντας μερικά πολύ απλά βήματα (εγκατάσταση της εφαρμογής, ανέβασμα 1-2 αρχείων σε αυτή και διάδοση της υπηρεσίας σε έναν φίλο). Επίσης, το Yandex.Disk διαθέτει, όπως το Dropbox και το SugarSync, τη λειτουργία του referral, όπου για κάθε νέο χρήστη που εγγράφεται στην υπηρεσία χάρη σε εσάς κερδίζετε επιπλέον χώρο, με το όριο να φτάνει στα 20GB.

Το Yandex.Disk δεν περιορίζει το κοινό του μόνο στη Ρωσία, αφού διαθέτει αγγλικό περιβάλλον χρήσης και μπορείτε ελεύθερα να κάνετε εγγραφή σε αυτό από τη διεύθυνση disk.yandex.com.

Μάλιστα, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πρόσφατα η Yandex πραγματοποίησε συμφωνία με τη Samsung σύμφωνα με την οποία όσοι Ρώσοι αγοράσουν ultrabook της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2012 αποκτούν 250GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο Yandex.Disk.

via The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ