Το Bing Maps, η απάντηση της Microsoft στο Google Maps, πραγματοποίησε σημαντικότατο εμπλουτισμό των δεδομένων του, προσθέτοντας 165 ολόκληρα terabytes νέων δορυφορικών εικόνων. Πρόκειται για την πιο μαζική προσθήκη δεδομένων σε ολόκληρη την ιστορία της υπηρεσίας, αφού είναι μεγαλύτερη από ολόκληρο τον όγκο της πληροφορίας που είχε προσθέσει μέχρι σήμερα και η οποία έφτανε συνολικά τα 129TB.

Ο εμπλουτισμός περιλαμβάνει δορυφορικές εικόνες αλλά και φωτογραφίες που αποτελούν μέρος του “Ortho project”, ενός εγχειρήματος που αποσκοπεί στην φωτογραφική κάλυψη μεγάλων εκτάσεων, σε αντιδιαστολή με την συρραφή εικόνων από πολλές διαφορετικές πηγές που κάνει η Google. Με την τελευταία αναβάθμιση, μάλιστα, έχει δημοσιευθεί το 85% του υλικού του Ortho project, ενώ οι αεροφωτογραφίες του Bing Maps έχουν πλέον καλύψει κατά 100% τις ΗΠΑ.

Η φωτογράφιση της Ευρώπης, επίσης, βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, με τους χάρτες του Bing να ενημερώνονται σχετικά προς το τέλος του 2012.

Φυσικά, η υπηρεσία της Microsoft έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει την πληρότητα του Google Maps, δείχνει ωστόσο πως η διάθεση υπάρχει και πως η εταιρεία επενδύει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: Bing Maps Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ