Σημαντική αναβάθμιση του Firefox για το Android κυκλοφόρησε η Mozilla, βελτιώνοντας κατά πολύ την ταχύτητα και την απόκριση της εφαρμογής, εισάγοντας παράλληλα ένα νέο περιβάλλον χρήστης. Αν και πολλά από τα χαρακτηριστικά του browser ήταν ήδη διαθέσιμα στις προηγούμενες beta, ο Firefox 14 για Android είναι η πρώτη σταθερή έκδοση που τις ενσωματώνει και τις φέρνει στο ευρύ κοινό.

Firefox για Android Firefox για Android

Ο browser υποστηρίζει Flash και HTML5, ενώ η Mozilla υπερηφανεύεται πως φέρνει «δραματικές βελτιώσεις» στην ταχύτητα σε όλους τους τομείς, από τους χρόνους εκκίνησης έως την φόρτωση των σελίδων και την όλη απόκριση της εφαρμογής. Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια επίδειξη του βελτιωμένου χρόνου εκκίνησης:

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Firefox 14 για Android φέρνει μια νέα προσωποποιημένη αρχική σελίδα όπου διακρίνουμε τις καμπύλες που υποσχέθηκε το Australis, βελτιωμένη αναζήτηση αλλά και την πολύ σημαντική δυνατότητα συγχρονισμού των προσωπικών σας δεδομένων όπως ιστορικό, αγαπημένα και κωδικούς. Τέλος, ειδική μνεία γίνεται στις βελτιώσεις του browser σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Με την τελευταία του αυτή αναβάθμιση, ο Firefox 14 για Android μπαίνει γερά στον πόλεμο των browser για φορητές συσκευές και αν θέλετε να του δώσετε μια ευκαιρία, μάλλον τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να τον κατεβάσετε από το Google Play.

Πηγές: PCWorld, ars technica

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ