Το καλοκαίρι η Google είχε ξεκινήσει ένα πείραμα με το οποίο ενσωμάτωνε στην αναζήτηση του Gmail τα αποτελέσματα από το google.com. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πείραμα βρήκε θετική ανταπόκριση και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η επέκτασή του, ώστε να συμπεριλάβει ακόμη περισσότερες υπηρεσίες.

Έτσι, όσοι ενδιαφερόμενοι δηλώσουν συμμετοχή στο νέο, επεκταμένο πείραμα, θα μπορούν μέσω της αναζήτησης του Gmail να δουν αποτελέσματα όχι μόνο από την μηχανή αναζήτησης της Google, αλλά και από τις υπηρεσίες Google Drive (έγγραφα, αρχεία, λογιστικά φύλλα κ.α.) και Calendar (συναντήσεις και σημειώσεις από το ημερολόγιό τους).

gmailsearch

Το νέο πείραμα, όπως και το προηγούμενο, είναι διαθέσιμο μόνο στην αγγλική γλώσσα και μόνο για διευθύνσεις @gmail.com (δεν υποστηρίζονται, δηλαδή, λογαριασμοί του Google Apps) ενώ από ότι φαίνεται είναι θέμα χρόνου να το δούμε να φτάνει ως ολοκληρωμένη λειτουργία σε όλους τους χρήστες του Gmail.

Πηγή: Gmail Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ