Θέλοντας να περιορίσει το φαινόμενο των υβριστικών σχολίων ή των επανειλημμένων αρνητικών κριτικών, η Google απαιτεί πλέον από τους χρήστες της να συνδεθούν με το προφίλ τους στο Google+ προκειμένου να αφήσουν το σχόλιό τους στο Google Play – το κατάστημα εφαρμογών για το Android.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα υπήρχε η δυνατότητα ανώνυμου σχολιασμού, πλέον κάθε σχόλιο που θα αφήνετε θα συνδέεται δημόσια με το όνομα και την εικόνα προφίλ που διατηρείτε στο Google+, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης της επιλογής. Προφανώς, το μέτρο δεν μπορεί να ισχύσει αναδρομικά, γι’ αυτό και όλα τα παλαιότερα ανώνυμα σχόλια θα εμφανίζουν ως συντάκτη την ένδειξη “A Google User”.

Με τον τρόπο αυτό η Google θέλει να βελτιώσει την ποιότητα των κριτικών στις εφαρμογές του Google Play, έστω κι αν το τίμημα είναι η αναπόφευκτη μείωση του αριθμού των σχολίων. Επίσης, είναι ίσως και ένας έμμεσος τρόπος να κάνει τους χρήστες να προσέξουν λίγο περισσότερο το προφίλ τους στο Google+.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η στροφή προς τα επώνυμα σχόλια δεν είναι πρωτοτυπία της Google, αφού η κακή ποιότητα των σχολίων είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιστοχώροι – ειδικά όταν είναι δημοφιλείς. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πολλοί έσπευσαν να υιοθετήσουν το σύστημα σχολιασμού του Facebook, που με τα επώνυμα σχόλιά του εγγυάται πιο «σοβαρά» μηνύματα.

Μένει τώρα να δούμε εάν (ή μάλλον πότε) η Google θα επεκτείνει το μέτρο και στα σχόλια του YouTube, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Πηγή: Cnet.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ