Το Twitter έχει καταφέρει τον τελευταίο καιρό να δυσαρεστήσει αρκετούς με τις αλλαγές στους όρους χρήσης του API του, και τώρα ήρθε η ώρα να δει την αντίθετη πλευρά του νομίσματος. Συγκεκριμένα, το Instagram αποφάσισε να απενεργοποιήσει την λειτουργία Twitter Cards, που επέτρεπε την ενσωμάτωση των φωτογραφιών του μέσα στα Tweet των χρηστών.

Η είδηση έγινε για πρώτη φορά γνωστή από μια ενημέρωση του ίδιου του Twitter, που εξηγούσε πως ο λόγος για τον οποίο οι φωτογραφίες του Instagram δεν εμφανίζονται πια σωστά οφείλεται στο ίδιο το Instagram. Σε σχετική δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram, Kevin Systrom, επιβεβαίωσε την αλλαγή, συμπληρώνοντας πως η εταιρεία σχεδιάζει να αποκόψει κάθε δυνατότητα ενσωμάτωσης των εικόνων στο Twitter, προκειμένου οι χρήστες να οδηγούνται κατευθείαν στον ιστοχώρο του Instagram.

Ο Systrom, μάλιστα, εξήγησε πως η αλλαγή αφορά αποκλειστικά το Twitter και η διαδικασία δημοσίευσης φωτογραφιών μέσω άλλων ιστοχώρων και υπηρεσιών όπως το Facebook, το Tumblr και το Foursquare δεν θα επηρεαστεί.

Για την ώρα, η προβολή των φωτογραφιών του Instagram στο Twitter είναι προβληματική, καθώς άλλες φορές κόβονται στη μέση και άλλες εμφανίζονται μετατοπισμένες. Το κατά πόσο το Instagram θα καταργήσει τελείως την ενσωμάτωσή τους σε Tweet είναι κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο, αν και μάλλον με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το πράγμα δείχνει να οδηγείται προς τα εκεί.

Έτσι, ενώ οι δύο υπηρεσίες είχαν αρχικά πολύ καλές σχέσεις και ζεστή συνεργασία, με το Instagram, ουσιαστικά, να γίνεται γνωστό χάρη στο Twitter, τα πράγματα άλλαξαν μετά την εξαγορά της υπηρεσίας από το Facebook.

Πηγή: New York Times

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Instagram κόβει την ενσωμάτωση των φωτογραφιών του στο Twitter

  1. Pingback: Οριστικό τέλος για τις φωτογραφίες του Instagram στο Twitter

Comments are closed.