Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξεχάσετε ότι έχετε ενεργοποιημένα τα ελληνικά στον υπολογιστή σας και να καταλήξετε να πληκτρολογήσετε ςςς.γοογλε.ψομ αντί για www.google.com; Μια από τις πιο χρήσιμες επεκτάσεις για Firefox, το URL Fixer έρχεται να δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, αναλαμβάνοντας να διορθώσει αυτόματα για λογαριασμό σας τα λάθη στην πληκτρολόγηση.

Από προεπιλογή η επέκταση έχει ήδη στη μνήμη της όλα τα δημοφιλή λάθη που αφορούν τις καταλήξεις .com, .net, .org, .edu, .gov και άλλες, καθώς επίσης και τα πρωτόκολλα http: και https:. Έτσι, για παράδειγμα, θα σας οδηγήσει στο www.google.com ακόμη κι αν πληκτρολογήσετε κατά λάθος www.google.con ή www,google,com. Παράλληλα, όμως, μέσα από την οθόνη των ρυθμίσεών σας επιτρέπει να ορίσετε τις δικές σας διορθώσεις, προσθέτοντας όλα τα συνηθισμένα λάθη σας.

URL Fixer

Κατά τη διόρθωση ενός λάθους, το URL Fixer σας ενημερώνει σχετικά ώστε να επιβεβαιώσετε ότι η αλλαγή ήταν σωστή, ενώ εάν η διεύθυνση που πληκτρολογήσετε δεν οδηγεί πουθενά, σας ρωτά αν θέλετε να την τροποποιήσετε και να την αποθηκεύσετε ώστε στο μέλλον να διορθώνεται αυτόματα.

URL Fixer

Ενδιαφέρον έχει, επίσης, ότι σας ζητά, εάν θέλετε, να του επιτρέψετε να συγκεντρώνει δεδομένα από τις διορθώσεις που κάνετε, προκειμένου να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του. Από προεπιλογή η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη αλλά, με δεδομένο ότι η επέκταση συγκεντρώνει πληροφορίες μόνο για τη ρίζα του URL και όχι για τη συνέχειά του (π.χ. στο www.freeweird.com/firefox θα συλλέξει μόνο το www.freeweird.com), δεν χάνετε κάτι να την ενεργοποιήσετε.

Το URL Fixer είναι μία επέκταση που πιθανότατα θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και σίγουρα αξίζει να την δοκιμάσετε. Α, κι εκτός των άλλων, η εγκατάστασή του δεν απαιτεί καν επανεκκίνηση του Firefox.

» Κατεβάστε το URL Fixer από το αποθετήριο επεκτάσεων του Firefox.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ