YouTube

Το Google+ είναι για τη Google κάτι παραπάνω από ακόμη ένα κοινωνικό δίκτυο, αφού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που θα ενώσει όλες τις επιμέρους υπηρεσίες της με σκοπό να δημιουργήσει μια ενιαία εμπειρία χρήσης. Και καθώς δεν είναι μυστικό ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι το Facebook, ο μόνος τρόπος για να σταθεί το Google+ με αξιώσεις απέναντί του είναι με τη βοήθεια των άλλων δημοφιλών υπηρεσιών της εταιρείας – και το YouTube, στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί το βαρύ πυροβολικό. Κάτω από αυτή την οπτική, δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το τελευταίο πείραμα της Google, που δίνει στο YouTube ένα πλήρως επανασχεδιασμένο, σε κάποια σημεία του, περιβάλλον χρήσης.

Το νέο περιβάλλον χρήσης του YouTube

Αν και οι αλλαγές βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και έχουν εφαρμοστεί σε μια πολύ μικρή μερίδα επιλεγμένων χρηστών, αυτό που βλέπουμε να κυριαρχεί είναι η έντονη παρουσία του Google+ αλλά η ανανεωμένη λειτουργία των συνδρομών. Πιο συγκεκριμένα, μερικές από τις σημαντικότερες αλλαγές περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Google+, ώστε να εμφανίζονται στο YouTube βίντεο που έχουν διαμοιραστεί από χρήστες που βρίσκονται στους Κύκλους σας.
 • Νέος πίνακας ελέγχου που εμφανίζεται στα αριστερά και δίνει πρόσβαση με ένα κλικ στις συνδρομές, τα προβεβλημένα βίντεο, τις προτεινόμενες κατηγορίες και άλλες ενότητες.
 • Το περιεχόμενο της αρχικής σελίδας θα εμφανίζεται στην κεντρική στήλη, αφήνοντας περισσότερο χώρο για μεγαλύτερες εικόνες στα βίντεο.
 • Μικρές αλλαγές στα χρώματα του φόντου.
 • Βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πλήρης οθόνη, ώστε να είναι πιο φιλική προς το χρήστη.
 • Τα προτεινόμενα βίντεο θα εμφανίζονται σε αναδυόμενο παράθυρο όταν επιλεγούν, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε εύκολα στο βίντεο που μόλις είδατε.
 • Κάνοντας κλικ στο λογότυπο του YouTube που βρίσκεται επάνω αριστερά στη σελίδα, θα οδηγείστε στη διεύθυνση youtube.com/guide.
 • Θα ανανεωθεί επίσης το favicon του YouTube (το εικονίδιο, δηλαδή, που εμφανίζεται στην ανοιχτή καρτέλα του browser).  Το νέο περιβάλλον χρήσης του YouTube

Το νέο περιβάλλον χρήσης του YouTube

  Πηγή: TheNextWeb

  Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
  Γιώργος Σαρηγιαννίδης

  Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

  Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
  Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
  ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

  One thought on “Σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης του YouTube δοκιμάζει η Google

  1. Pingback: Διαθέσιμη σε όλους η νέα έκδοση του YouTube

  Comments are closed.