Έχοντας δημιουργηθεί το 2008, το Posterous υπήρξε για κάποιο διάστημα μια εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία που συνδύαζε το blogging με την κοινωνική δικτύωση και θεωρήθηκε, ως ένα βαθμό, ο αντίπαλος του Tumblr. Όλα αυτά, όμως, έλαβαν, πρακτικά, τέλος όταν πριν από ένα περίπου χρόνο η υπηρεσία εξαγοράστηκε από το Twitter.

Αν και τότε δεν είχε ακόμη ξεκαθαριστεί το μέλλον της υπηρεσίας η ανάπτυξή της έπαψε, ωστόσο, να υφίσταται και οι χρήστες ενθαρρύνθηκαν να μετακομίσουν σε άλλες πλατφόρμες.

Το τέλος, λοιπόν, για το Posterous ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένο και, πράγματι, στις 30 Απριλίου η υπηρεσία θα τερματίσει και επίσημα τη λειτουργία της, τόσο σε ό,τι αφορά το posterous.com όσο και τις εφαρμογές της, με την ομάδα να αφοσιώνεται πλέον 100% στο Twitter.

Αυτό σημαίνει πως μετά τις 30 Απριλίου το Posterous Spaces δεν θα είναι διαθέσιμο  ούτε για επεξεργασία αλλά ούτε καν και για προβολή. Αν μάλιστα αναλογιστούμε πως η κυκλοφορία του Spaces πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες πριν την εξαγορά από το Twitter, δεν θα ήταν λάθος να πούμε πως το τέλος της ήταν άδοξο, αφού δεν κατάφερε ποτέ να εξερευνήσει τις πλήρεις δυνατότητές της.

Εάν είστε χρήστης του Posterous και δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε μέχρι τις 30 Απριλίου να κατεβάσετε όλα σας τα δεδομένα. Από εκεί και πέρα, μπορείτε αν θέλετε να τα μεταφέρετε σε κάποια άλλη υπηρεσία όπως το WordPress ή το Squarespace, που διαθέτουν λειτουργίες αυτόματης εισαγωγής των δημοσιεύσεών σας.

Πηγή: Posterous Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ