Μια νέα λειτουργία που δεν αποκλείεται να αποδειχτεί εξαιρετικά σημαντική για την μετέπειτα πορεία του ξεκίνησε να δοκιμάζει το Facebook. Πρόκειται για την προβολή διαφημίσεων σε κινητά τηλέφωνα, όχι όμως μέσα στην ίδια του την εφαρμογή, αλλά σε τρίτες εφαρμογές ή ακόμη και στις mobile εκδόσεις ιστοχώρων στους οποίους ο χρήστης έχει συνδεθεί με το προφίλ του.

Το όπλο του Facebook σε αυτή την περίπτωση είναι το γεγονός ότι οι διαφημίσεις έρχονται παραμετροποιημένες ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την περιοχή και τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Ακριβώς, δηλαδή, όπως συμβαίνει και με τις διαφημίσεις που προβάλλονται εντός του κοινωνικού δικτύου.

Η κίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα μπορούσε να αποδειχτεί σημείο-κλειδί στην προσπάθεια του Facebook να αυξήσει τα κέρδη του, ενώ δεν θα ήταν απίθανο να εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα ανταγωνιστική του Google Adwords ή ακόμα και του AdSense.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ