Μια σειρά από νέα προϊόντα και αναβαθμίσεις σε ήδη υπάρχοντα ανακοίνωσε το Evernote, δίνοντάς μας μια καλή ιδέα για το πόσο φιλόδοξα είναι τα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον. Τί περιλαμβάνει το μενού; Αναβαθμίσεις στις mobile εφαρμογές του, νέα έκδοση για το Clearly, λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας που απευθύνεται σε επιχειρήσεις αλλά και ένα έξυπνο σημειωματάριο που θέλει να συνδέσει το Evernote με τον πραγματικό κόσμο.

Evernote Smart Notebook

Πιθανότατα το πιο ενδιαφέρον από όλα, το «έξυπνο σημειωματάριο» του Evernote είναι μια όμορφη έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και που προορίζεται για χρήση με την εφαρμογή του Evernote για το iOS. Απευθύνεται σε όσους προτιμούν να κρατούν χειρόγραφες σημειώσεις αλλά φέρνει την δυνατότητα σύνδεσης με την εφαρμογή του Evernote, φιλοδοξώντας να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα των δύο κόσμων. Πώς, όμως, το καταφέρνει αυτό;

Ειδικές σελίδες

moleskine_paper[1]

Το σημειωματάριο διαθέτει δύο διαφορετικά είδη σελίδων: Στο πρώτο, οι σελίδες έχουν τις τυπικές γραμμές τετραδίου, ενώ στο δεύτερο περιλαμβάνουν μικρά τετράγωνα. Αυτός ο δεύτερος τύπος σελίδων είναι που μπορεί να αλληλεπιδράσει με το κινητό σας τηλέφωνο, με τους τρόπους που αναφέρουμε αμέσως παρακάτω:

Page Camera

moleskine_pagecam3[1]

Στην τελευταία του αναβάθμιση, το Evernote για iPhone και iPad περιλαμβάνει το Page Camera, μια νέα λειτουργικότητα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την φωτογράφιση σελίδων και φυσικών εγγράφων. Αυτό που κάνει είναι να βελτιστοποιεί την φωτογραφία πραγματοποιώντας αυτόματα διορθώσεις όπως βελτίωση της αντίθεσης ή αφαίρεση των σκιών. Έτσι, οι φωτογραφίες που εισάγονται στο Evernote είναι ιδανικές για ανάλυση χειρόγραφου κειμένου και την μετατροπή του σε ψηφιακό, με όλα τα αυτονόητα πλεονεκτήματα που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Έξυπνα αυτοκόλλητα

moleskine_stickers[1]

Το σημειωματάριο συνοδεύεται από μια σειρά αυτοκόλλητα που μπορούν να συνδεθούν με ετικέτες (tags) του Evernote. Εάν, για παράδειγμα, βάλετε ένα συγκεκριμένο αυτοκόλλητο σε μια χειρόγραφη σημείωση και στη συνέχεια την φωτογραφίσετε, το Evernote θα ξέρει αυτόματα σε ποια κατηγορία θα την κατατάξει. Τα έξυπνα αυτοκόλλητα έρχονται με μια σειρά από προκαθορισμένες τιμές, αλλά ο χρήστης μπορεί να προσθέσει τις δικές του.

Evernote Business

Το Evernote Business, που θα ξεκινήσει να διατίθεται επίσημα από τον ερχόμενο Δεκέμβρη, είναι ουσιαστικά η πρώτη προσπάθεια του Evernote να προσεγγίσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Αν και στα βασικά του χαρακτηριστικά είναι παρόμοιο με μια Premium συνδρομή, έρχεται με μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες που στοχεύουν στην ικανοποίηση των αναγκών μεγάλων οργανισμών και που κυρίως αφορούν λειτουργίες χρέωσης και διαχείρισης πολλαπλών λογαριασμών.

Evernote Clearly

Το Clearly είναι μια επέκταση για τον Chrome που ανήκει στην ίδια κατηγορία με εφαρμογές όπως το Readability, το Instapaper ή ακόμα και το Pocket και αναλαμβάνει να «καθαρίσει» τις ιστοσελίδες από τα περιττά στοιχεία, επιτρέποντάς σας να αφοσιωθείτε στο περιεχόμενο αυτό καθαυτό.

Στην τελευταία του αναβάθμιση, το Clearly συνδέεται ακόμη πιο στενά με το Evernote, εμφανίζοντας με διακριτικό τρόπο στον  χρήστη σημειώσεις που είναι σχετικές με την σελίδα που διαβάζει.

clearly-related-notes[1]

Επίσης, έχει προστεθεί η δυνατότητα υπογράμμισης, ώστε να μπορείτε να τονίζετε μόνο το κείμενο που σας ενδιαφέρει σε μία σελίδα. Μάλιστα, η αποθηκευμένη στο Evernote σημείωση θα διατηρεί και αυτή την υπογράμμιση.

clearly-highlighting2[1]

Τέλος, αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το Evernote προχώρησε σε συνεργασία με τη Sony ώστε ο νέος ηλεκτρονικός αναγνώστης της εταιρείας να έρχεται με ενσωματωμένο το Clearly.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ