Σε μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις στην ιστορία του, όπως το ίδιο την χαρακτήρισε, το Evernote 5 για Mac είναι πλέον διαθέσιμο στην τελική του έκδοση. Έτσι, μετά από μια σχετικά σύντομη δοκιμαστική περίοδο, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους στο Mac App Store, φέρνοντας πληθώρα αλλαγών (πάνω από 100 συνολικά) και βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στην ανακοίνωσή του το Evernote αναφέρει, χαρακτηριστικά, τα εξής:

Η εμπειρία του Evernote στο desktop έχει εξελιχθεί σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια (…) Αλλά καμία προηγούμενη αναβάθμιση δεν φτάνει σε εμβέλεια αυτό που λανσάρουμε σήμερα.

Περάσαμε τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες των νέων και των προχωρημένων χρηστών μας και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ικανοποιεί με όμορφο τρόπο και τους δύο. Οραματιστήκαμε εκ νέου την εμφάνιση της εφαρμογής για να κάνουμε τα πάντα πιο προσβάσιμα. Εξερευνήσαμε τον εξελισσόμενο ρόλο του διαμοιρασμού και της συνεργασίας εντός του Evernote και τις ευκαιρίες που έχουμε για να τα κάνουμε πιο χρήσιμα. Ασχοληθήκαμε με την αναζήτηση και με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να την κάνουμε να μοιάζει σαν να είναι ένα βήμα μπροστά από τις σκέψεις σας. Εν ολίγοις, είναι το Evernote που πάντα θέλαμε.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, μιλάμε για έναν πλήρη επανασχεδιασμό της εφαρμογής που μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει γενικά θετικά σχόλια. Αναφορά σε συγκεκριμένα νέα χαρακτηριστικά μπορείτε να βρείτε στο παλιότερο άρθρο του Freeweird ή να δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Αν, πάλι, με όλα τα παραπάνω σας άνοιξε η όρεξη, μπορείτε να το κατεβάσετε και να διαπιστώσετε μόνοι σας κατά πόσο, τελικά, ο ενθουσιασμός των ανθρώπων του Evernote είναι δικαιολογημένος.

Πηγή: Evernote Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ