Το κουμπί «αισθάνομαι τυχερός» που εμφανίζει η Google στην μηχανή αναζήτησής και οδηγεί τον χρήστη σε τυχαία αποτελέσματα, είναι πλέον διάσημο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και λίγες μέρες, όμως, απέκτησε, στην αγγλόφωνη έκδοσή του, μια νέα λειτουργία που εμφανίζει κι άλλα επίθετα, εκτός από το «τυχερός».

Πιο συγκεκριμένα, εάν επισκεφθείτε το google.com και μεταφέρετε τον κέρσορα πάνω από το κουμπί “I’m feeling lucky” θα το δείτε να στριφογυρίζει (σαν κουλοχέρης) και να εμφανίζει επιπλέον επιλογές όπως “I’m feeling wonderful”, “trendy”, “hungry”, κ.α. Κάθε μία από τις επιλογές αυτές οδηγεί σε υπηρεσίες της Google που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Για παράδειγμα, το “I’m feeling trendy” οδηγεί στο Hot Searches, που παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι χρήστες ανά τον κόσμο. Αντίστοιχα, το “I’m feeling wonderful” θα σας πάει στο World Wonders Project, το “I’m feeling artistic” στο Google Art, το “I’m feeling Doodley” στην σελίδα των Doodle και το “I’m feeling hungry” σε αποτελέσματα αναζήτησης εστιατορίων που αξιοποιούν τις αξιολογήσεις της Zagat.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο προβολής υπηρεσιών και λειτουργιών της εταιρείας που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ