Το λογότυπο της GoogleΟργιάζουν οι φήμες που θέλουν τη Google να ανακοινώνει μέσα στις προσεχείς ώρες σημαντικές αλλαγές στην μηχανή αναζήτησης. Κυριότερη από αυτές είναι η αυτόματη και απευθείας εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης την ώρα ο χρήστης ξεκινά να δακτυλογραφεί τους όρους, χωρίς να χρειαστεί να πατήσει το κουμπί της αναζήτησης.

Μάλιστα, το Mashable επισημαίνει πως το χθεσινό λογότυπο που άλλαζε χρώμα με το πέρασμα του κέρσορα αποτελεί ένα είδος «προοιμίου» της επικείμενης αλλαγής. Άλλες πηγές κάνουν επιπλέον λόγο για την προβολή 30 αποτελεσμάτων ανά σελίδα αντί για 10 που είναι τώρα, τη χρήση AJAX, ενώ αφήνουν υπονοούμενα για ακόμη περισσότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δυο βδομάδες η Google είχε θέσει στη δημοσιότητα το Google Realtime Search, μια εναλλακτική αρχική σελίδα στην οποία τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Φήμες θέλουν τη Google να ανακοινώνει σήμερα την απευθείας προβολή των αποτελεσμάτων αναζήτησης κατά τη δακτυλογράφηση

  1. Pingback: Για τους ανυπόμονους: μια πρώτη γεύση από τις αλλαγές που αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα η Google | Freeweird

  2. Pingback: Τί είναι το Google Instant; Απαντώντας στα πρώτα ερωτήματα για τη νέα προσθήκη της Google… | Freeweird

Comments are closed.