Θέλοντας να διευκολύνει την παραγωγή και το ανέβασμα βίντεο για τους χρήστες του, το YouTube κυκλοφόρησε εφαρμογή βιντεοσκόπησης για το iPhone και το iPod Touch. Το YouTube Capture είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει την εγγραφή με το που θα το ανοίξετε, ενώ όταν τελειώσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέστε μια λεζάντα και να πατήσετε το “Share” για να το μοιραστείτε. Φανταστείτε, δηλαδή, κάτι σαν το Instagram, αλλά με βίντεο αντί για φωτογραφίες.

Μάλιστα, όπως εξηγεί η Google, ακόμη κι αν ελαχιστοποιήσετε την εφαρμογή, το ανέβασμα του βίντεο θα συνεχιστεί στο παρασκήνιο. Στο βίντεο επισυνάπτονται επίσης πληροφορίες για την τοποθεσία που τραβήχτηκε, ενώ επιτρέπεται ο διαμοιρασμός σε Twitter, Facebook και, φυσικά, Google+ με ένα μόνο άγγιγμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή λειτουργεί μόνο όταν περιστρέψετε τη συσκευή σε πλάγια θέση, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τραβήξετε βίντεο με λάθος αναλογία. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε αν το βίντεό σας θα είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, ενώ υποστηρίζεται η βιντεοσκόπηση σε έως και 720p.

youtube-capture

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε βασικές τροποποιήσεις σε αυτά που τραβήξατε, όπως διόρθωση των χρωμάτων, σταθεροποίηση, κόψιμο στις άκρες αλλά και προσθήκη μουσικής στο φόντο, από τα διαθέσιμα δωρεάν κομμάτια του YouTube. Μάλιστα, εάν μετανιώσετε για κάποια από αυτές τις διορθώσεις, μπορείτε να τις αναιρέσετε από το περιβάλλον του YouTube.com.

Το YouTube Capture είναι διαθέσιμο ως δωρεάν εφαρμογή στο App Store, ενώ στο μέλλον αναμένεται να κυκλοφορήσει και για την πλατφόρμα του Android.

Πηγή: YouTube Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ