Μια αρκετά χρήσιμη λειτουργία προσθέτει το YouTube, που πλέον διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την δημιουργία και εισαγωγή υποτίτλων στα βίντεο. Συγκεκριμένα, οι ίδιοι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μεταφράσεις των βίντεο τους είτε μόνοι τους είτε προσκαλώντας άλλους για να βοηθήσουν.

Για να διευκολύνει, μάλιστα, τη διαδικασία, η εφαρμογή επεξεργασίας υποτίτλων που παρέχει το YouTube προβάλλει στο πλάι το ίδιο το βίντεο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να το παρακολουθεί καθώς μεταφράζει. Για πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, η πρώτη έκδοση της μετάφρασης θα δημιουργείται αυτόματα από το Google Translate, ώστε ο χρήστης να έχει μια βάση για να ξεκινήσει τη δουλειά του. Επίσης, παρέχεται προεπισκόπηση που δείχνει πώς ακριβώς θα εμφανίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό τον τρόπο η Google θέλει να κάνει όλο και περισσότερα βίντεο προσβάσιμα σε παγκόσμιο κοινό, ενώ θα μπορούσε, δυνητικά, χάρη στους υπότιτλους να βελτιώσει και τον εντοπισμό τους από τις μηχανές αναζήτησης.

Πηγή: YouTube Creators

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ