Οι ομάδες (Groups) είναι μία από τις λιγότερες δημοφιλείς λειτουργίες του Facebook, που από ότι φαίνεται, θέλει να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον του κοινού. Σημαντική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η συνεργασία με το Dropbox, προκειμένου οι χρήστες του τελευταίου να μπορούν να μοιράζονται τα αρχεία τους απευθείας μέσα από τις ομάδες του Facebook.

Όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες δημοσιεύσεις στο Facebook, τα αρχεία μπορούν να δεχτούν like και σχόλια από τα μέλη της ομάδας, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι όταν το αρχείο τροποποιείται στέλνεται αυτόματα στην ομάδα σχετική ενημέρωση.

Add_File1[1]

Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία θα χρειαστεί να συνδέσετε προηγουμένως το Dropbox με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Στη συνέχεια, στην επιλογή “Add File” της ομάδας θα εμφανιστεί η επιλογή αναζήτησης στα αρχεία που βρίσκονται στο Dropbox σας. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον τύπο αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε (εικόνα, βίντεο, έγγραφα), ενώ η προβολή τους γίνεται εξίσου σε browser επιτραπέζιων υπολογιστών και σε κινητά τηλέφωνα ή tablet.

Choose_file[1]

Dropbox και Facebook μοιράζονται μόνο τα στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για την δημοσίευση του αρχείου στην ομάδα και το Facebook δεν αποκτά καμιά άλλη πληροφορία ή πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Dropbox.

Το Dropbox έχει ξεκινήσει ήδη να ενεργοποιεί την νέα λειτουργία σε όλους τους χρήστες και σύντομα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στις ομάδες που συμμετέχετε.

Πηγή: Dropbox Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ