Μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων παγκοσμίως, ο VLC, είναι πλέον διαθέσιμος και στο Android, τουλάχιστον με τη μορφή δοκιμαστικής (beta) έκδοσης και μόνο για συγκεκριμένες συσκευές. Ο VLC για Android beta λειτουργεί μόνο σε Android 2.1 και πάνω και, προς το παρόν, μόνο σε συσκευές με επεξεργαστή ARMv7.

vlcandroid[1]

Εάν το τηλέφωνό σας πληροί τις προϋποθέσεις, μπορείτε κατεβάσετε την εφαρμογή από το Google Play. Σύμφωνα με τη VideoLAN, ο VLC για Android μπορεί να παίξει τους περισσότερους τύπους βίντεο και ήχου, καθώς και να πραγματοποιήσει αναπαραγωγή μέσω δικτύου (stream) – ό,τι, δηλαδή, κάνει και η επιτραπέζια έκδοση της εφαρμογής.

VLC για Android VLC για Android

Φυσικά, η συγκεκριμένη έκδοση παραμένει δοκιμαστική και δεν θα πρέπει να έχετε την απαίτηση να είναι σταθερή και χωρίς προβλήματα. Αυτό είναι κάτι που η VideoLAN δεν παραλείπει να επισημάνει με χιούμορ, λέγοντας πως  η beta αυτή έκδοση «μπορεί να σκοτώσει τη γάτα σας, να καταστρέψει το σπίτι σας και να ξεκινήσει την Αποκάλυψη».

VLC για Android

Πηγές: Neowin, insomnia.gr

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ