Ένα νέο κουμπί που θα λειτουργεί παρόμοια με το γνωστό Like αλλά θα ονομάζεται “Want” («Το Θέλω») δοκιμάζει το Facebook. Αν και το κοινωνικό δίκτυο είχε ήδη αρχίσει να πειραματίζεται με ενέργειες πέραν του Like, το κουμπί «Το Θέλω»  αποτελεί νέα προσθήκη και παρόλο που προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο στον σχετικό κατάλογο των plugins, ο προγραμματιστής Tom Waddington εντόπισε ήδη των κώδικά του στο SDK του Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο κώδικας <fb:want href=”…”></fb:want> μας δίνει αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα που βλέπετε στη φωτογραφία, και μπορεί προς το παρόν να έχει απενεργοποιημένη τη λειτουργία δημοσίευσης αλλά εμφανίζεται κανονικά:

Facebook Want

Όπως εξηγεί το Inside Facebook, η διαφορά του συγκεκριμένου κουμπιού σε σχέση με τις Ενέργειες (activities) που είχε παρουσιάσει το Facebook το περασμένο φθινόπωρο βρίσκεται στο ότι οι ενέργειες που δημιουργούν οι τρίτοι προγραμματιστές απαιτούν για την χρήση τους την αποδοχή του χρήστη. Αυτό είναι κάτι που προσθέτει ένα επιπλέον βήμα που πολλοί αποφεύγουν να κάνουν. Αντίθετα, εάν το κουμπί Want υλοποιηθεί όπως και το Like, κάτι τέτοιο δεν θα είναι απαραίτητο και οι χρήστες θα το χρησιμοποιούν πολύ πιο συχνά.

Σύμφωνα με τον Waddington, αλλά και όπως θα ήταν λογικό, το κουμπί θα λειτουργεί μόνο στα αντικείμενα του Open Graph που έχουν επισημανθεί ως «προϊόντα».

Το Facebook, από την πλευρά του, απέφυγε να επιβεβαιώσει την λειτουργία λέγοντας πως κατά καιρούς δοκιμάζουν νέα χαρακτηριστικά, αλλά πως αυτή τη στιγμή δεν έχουν κάτι να ανακοινώσουν.

Πηγή: Inside Facebook

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Facebook ξέρει ήδη τί μας αρέσει – και σκοπεύει να μάθει τί θέλουμε

  1. Pingback: Το Facebook πειραματίζεται με συλλογές προϊόντων

Comments are closed.