Σε ισχυρή καταιγίδα που προκάλεσε βλάβη στα συστήματα της Amazon στη Βόρεια Βιρτζίνια οφείλεται η πτώση πολλών δημοφιλών υπηρεσιών όπως το Instagram, το Pinterest και το Netflix. Κι αν το Netflix και το Pinterest ελάχιστα ενδιαφέρουν τους Έλληνες χρήστες, η αδυναμία πρόσβασης στο Instagram φαίνεται  πως έχει στοιχίσει σε πολλούς, κρίνοντας από τα πολλά tweets σχετικά με το θέμα.

Προς το παρόν, και σύμφωνα με το status.aws.amazon.com το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει, οπότε μάλλον θα πρέπει να αναβάλλετε για λίγες ώρες ακόμα την βόλτα σας στην παραλία (ποιος ο λόγος, αν δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες σας στο Instagram :P).

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο, όπου μια λάθος ρύθμιση κατά την αναβάθμιση του δικτύου της Amazon είχε προκαλέσει πτώση μέρους των cloud υπηρεσιών της, θέτοντας για πολλές ώρες εκτός λειτουργίας υπηρεσίες όπως το Foursquare, το Quora και το Reddit.

Το σημερινό περιστατικό αποτελεί εύλογα την αφορμή ώστε να αναβιώσουν ξανά οι συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο οι υπηρεσίες cloud είναι αρκετά ώριμες και αξιόπιστες ώστε να βασίσει κανείς επάνω τους την επιχείρησή του.

Πηγή: Forbes

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Μια καταιγίδα στη Βόρεια Βιρτζίνια αναστατώνει τους χρήστες του Instagram στην Ελλάδα

  1. Pingback: Το έξτρα δευτερόλεπτο που αναστάτωσε το internet

  2. Pingback: Το bug του Facebook δείχνει πόσο εξαρτημένοι είμαστε από αυτό

Comments are closed.