Ότι το Twitter δεν ενθαρρύνει τη δημιουργία προγραμμάτων διαχείρισης της υπηρεσίας του (clients) είναι κάτι που το γνωρίζαμε εδώ και πολύ καιρό. Πλέον, όμως, αποφασίζει να επιβάλλει ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς στο API του, προσπαθώντας να αποθαρρύνοντας αυτούς που «δημιουργούν clients που μιμούνται ή αναπαράγουν την τυπική εμπειρία χρήσης του επίσημου Twitter».

Η ανακοίνωση του Twitter, που κάνει λόγο για αυστηρότερες οδηγίες χρήσης του API του που αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, συνέπεσε με την απόφαση του LinkedIn να πάψει να εμφανίζει αυτόματα τα Tweets στο προφίλ των χρηστών που είχαν επιλέξει τον αυτόματο συγχρονισμό των δύο υπηρεσιών.

Επίσημα, ο λόγος για τον οποίο το Twitter προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια έχει να κάνει με την συνέπεια στην εμπειρία χρήσης των υπηρεσιών του. Είναι όμως προφανές ότι σε ένα μεγάλο βαθμό οι νέες οδηγίες έχουν να κάνουν με την προσπάθεια του κοινωνικού δικτύου να αξιοποιήσει περισσότερο το περιεχόμενο που παράγουν οι χρήστες του – όχι μόνο λειτουργικά αλλά και οικονομικά. Όπως άλλωστε επισημαίνει το TheNextWeb, εάν οι τρίτοι προγραμματιστές αναπτύσσουν εργαλεία που κρατούν τους χρήστες μακριά από τις βασικές προσφορές του Twitter, πώς θα μπορούσε ποτέ η εταιρεία να τους προβάλλει τις διαφημίσεις της;

Πηγές: TheNextWeb, LinkedIn Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Νέοι περιορισμοί στη χρήση του Twitter API – πρώτο θύμα το LinkedIn

  1. Pingback: Το IFTTT το νέο θύμα του Twitter

Comments are closed.