Μια εντυπωσιακή – και δωρεάν για την ώρα – υπηρεσία προσφέρει το Topicmarks. Αναλαμβάνει να διαβάσει και να αναλύσει τα μεγάλα σας κείμενα, μόνο στην αγγλική προς το παρόν γλώσσα, και να σας ετοιμάσει σε λίγα λεπτά περίληψη, λέξεις κλειδιά, στατιστικά, ευρετήριο όρων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για το πόσο χρόνο διαβάσματος σας γλίτωσε!

Topicmark

Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή και δουλεύει μέσω διαδικτύου. Αφού κάνετε εγγραφή, εκτός αν επιλέξετε να συνδεθείτε μέσω google ή  yahoo, επιλέγετε το κείμενο από τον υπολογιστή σας, ή δίνετε ακόμη και σχετικό σύνδεσμο, και το Topicmarks αρχίζει την ανάλυση, ενημερώνοντας για το χρόνο που απομένει και δίνοντας σχετικές πληροφορίες. Όταν τελειώσει, δημοσιεύει τα στοιχεία σε προσωπικό σας χώρο, σας δίνει δε τη δυνατότητα να τα μοιραστείτε με άλλους ή να τα κρατήσετε ιδιωτικά.

Topicmark

Το κείμενο που χρησιμοποιήσαμε για δοκιμή αποτελείτο από περίπου 3400 λέξεις και χρειάστηκαν περίπου 2 λεπτά για να αναλυθεί. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Η περίληψη βγήκε πολύ σωστή, χωρίς λάθη. Οι λέξεις κλειδιά χρήσιμες και συναφείς σε μεγάλο ποσοστό. Είχαμε τη δυνατότητα επισκόπησης του κειμένου σε μορφές λίστας (με bullets ή χωρίς) ή ακόμη και με υπογράμμιση των κυριότερων σημείων, μια λειτουργία χρήσιμη και εντυπωσιακή. Η υπηρεσία μάς έστειλε ακόμη και ενημερωτικό e-mail με μια μικρή σύνοψη του κειμένου και συνδέσμους για να διαβάσουμε περισσότερα.

Topicmarks

Συμπέρασμα: Παρότι διατίθεται ακόμη μόνο στην αγγλική γλώσσα, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε και να πάρετε μια γεύση του μέλλοντος. Γιατί πρόκειται κατά τη γνώμη μας για επαναστατική εφαρμογή που αλλάζει τα δεδομένα. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι μαθητές στις ΗΠΑ ‘έκλεψαν’ στην εργασία τους χρησιμοποιώντας Topicmarks και πήραν άριστα (!) μέχρι ο καθηγητής να το ανακαλύψει!

Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η υπηρεσία δουλεύει διαδικτυακά, στο λεγόμενο cloud και αναπτύσσει διαδραστικότητα με δημοφιλείς υπηρεσίες όπως Dropbox και Evernote. Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε για δουλειά ή σπουδές μεγάλα κείμενα στην αγγλική γλώσσα, το Topicmarks μπορεί να γίνει πολύτιμος φίλος και συνεργάτης, τουλάχιστο στο βαθμό που παραμένει δωρεάν!

» Δοκιμάστε το Topicmarks

via: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
nmasta

Συντάκτης άρθρου: nmasta

interests: social media, web, technology and gadgets, iPhone, music, cinema and my dog :-)
Website: http://mastapage.tumblr.com/ Twitter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

5 thoughts on “Το Topicmarks εξάγει αυτόματα περιλήψεις κειμένων για να μην διαβάζετε κατεβατά!

  1. Pingback: Tweets that mention Το Topicmarks εξάγει αυτόματα περιλήψεις κειμένων για να μην διαβάζετε κατεβατά! | Freeweird -- Topsy.com

  2. Admin,
    Κάνε ένα φλαγκ την κυρία περικαλώ! Είναι υπόγειος πόλεμος από αντίπαλο κ νεόκοπο ιστολόγιο. Θα προβώ σύντομα σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Το επομενο ποστ θα ειναι συγκλονιστικό!
    😀

Comments are closed.