Όσοι πιστεύουν πως με την επικράτηση των συνδέσεων ADSL δεν χρειάζεται να προσέχουν και τόσο την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων τους, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Κι αυτό γιατί με τη μεγάλη ταχύτητα έρχεται και η μεγάλη ανυπομονησία, αφού αρκετοί είναι οι χρήστες που περιμένουν από μια ιστοσελίδα να έχει φορτώσει τόσο γρήγορα, που ακόμη και τα 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου – κυριολεκτικά, δηλαδή, το ανοιγόκλεισμα των ματιών – μπορεί να μην είναι αρκετό.

Οι ανυπόμονοι χρήστες περιμένουν το φόρτωμα των ιστοσελίδων στο ανοιγόκλεισμα του ματιού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποίησαν μηχανικοί της Google και δημοσιεύτηκαν στους New York Times, υπάρχουν χρήστες που εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα ακόμη κι αν η καθυστέρηση στο φόρτωμά της δεν ξεπερνά τα 400 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρει πως ακόμη και μια διαφορά 250 χιλιοστών του δευτερολέπτου είναι αρκετή για να δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε εσάς ή στους ανταγωνιστές σας.

Οι ανυπόμονοι χρήστες περιμένουν το φόρτωμα των ιστοσελίδων στο ανοιγόκλεισμα του ματιού

Ασφαλώς, η υπομονή των χρηστών ποικίλλει ανάλογα με το περιεχόμενο που περιμένουν να δουν. Για παράδειγμα, είναι διατεθειμένοι να περιμένουν περισσότερο για το φόρτωμα ενός βίντεο από ότι για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων μιας αναζήτησης. Ακόμα κι έτσι, όμως, 4 στους 5 χρήστες θα εγκαταλείψει ένα βίντεο εάν διαπιστώσει ότι το φόρτωμά του καθυστερεί.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο μέσος χρόνος φόρτωσης μιας ιστοσελίδας φτάνει σήμερα τα 9 ολόκληρα δευτερόλεπτα στα smartphones και τα 6 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο παγκοσμίως στους επιτραπέζιους υπολογιστές (και 3,5 δευτερόλεπτα αν το περιορίσουμε μόνο στις ΗΠΑ). Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι NY Times, οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης Google και Bing καταφέρνουν να φορτώνουν τα αποτελέσματά τους σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.

Πηγή: New York Times

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ