Θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εμπορική ευκαιρία που κατεξοχήν αποτελούν τα Χριστούγεννα, το WhatsApp για iPhone ανακοίνωσε πως διατίθεται δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Για όσους δεν το έχουν υπόψη τους, το WhatsApp κοστίζει, κανονικά, 0,99 δολάρια και προσφέρει δωρεάν αποστολή μηνυμάτων μέσω διαδικτύου μεταξύ των χρηστών του.

Αν και το WhatsApp αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές στο είδος της, έχει ήδη αρχίσει να γνωρίζει εντονότατο ανταγωνισμό από αντίστοιχες υπηρεσίες όπως το Viber (που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έφτασε τους 140 εκατομμύρια χρήστες) ή ακόμα και το Facebook Messages. Φυσικά, παρόμοια λειτουργία προσφέρει και η ίδια η Apple με το iMessage, μόνο που εδώ υπάρχει το μειονέκτημα ότι δεν λειτουργεί μεταξύ διαφορετικών πλατφόρμων αφού στέλνει τα μηνύματα αποκλειστικά από και προς συσκευές iOS.

WhatsApp WhatsApp

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Android το WhatsApp ακολουθεί διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, αφού δίνει δωρεάν την εφαρμογή και χρεώνει 0,99 δολάρια το χρόνο εάν ο χρήστης θέλει να ανανεώσει την συνδρομή του.

Αν και η εφαρμογή δεν είναι έτσι κι αλλιώς ακριβή, το γεγονός ότι δεν είναι δωρεάν μπορεί να αποτρέπει πολλούς από το να την αγοράσουν. Φαίνεται, λοιπόν, πως με την συγκεκριμένη προσφορά το WhatsApp θέλει να αυξήσει την βάση των χρηστών του σε μια εποχή που, λόγω των γιορτών, η ανταλλαγή μηνυμάτων αυξάνεται κατακόρυφα.

Η εταιρεία δεν διευκρινίζει την διάρκεια της προσφοράς, γι’ αυτό αν «ψήνεστε» να αποκτήσετε το WhatsApp, καλό είναι να το κατεβάσετε τώρα από το App Store.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ