Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βόλτα στο Έβερεστ με ξεναγό 2 δις πίξελ

everest
Όσο πολυταξιδεμένοι κι αν είστε, υπάρχουν κάποια μέρη που είναι δύσκολο να φτάσετε, καθαρά για τεχνικούς λόγους. Ένα από αυτά είναι το Έβερεστ, το ψηλότερο βουνό του κόσμου και δημοφιλής πρόκληση για όσους ορειβάτες θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους. Συνθέτοντας 477 φωτογραφίες, ο ορειβάτης και κινηματογραφιστής David Breashears, της URC Ventures, δημιούργησε μια εντυπωσιακή διαδραστική φωτογραφία που φτάνει, συνολικά τα 2 δισεκατομμύρια πίξελ και μας πάει μια εικονική βόλτα στα Ιμαλάια.

Σκοπός του Breashears και της ομάδας του ήταν να αναδείξουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, δημοσιεύουν στην Daily Mail μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν τις αλλαγές που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή των Ιμαλάϊων από το 1921 έως σήμερα.

Αυτό που ακολουθεί είναι η διαδραστική φωτογραφία στην οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι σας (ας σημειωθεί πως επειδή έχει φτιαχτεί σε Flash δεν μπορείτε να την δείτε σε συσκευές iOS).

Α, και μην ξεχάσετε το μπουφάν σας…

Πηγή: Daily Mail, via @athensbyniteΓιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ